Exercițiu comun cu forțe și mijloace la Jandarmeria Gorj

0
31

La sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj a avut loc sesiunea de pregătire organizată în perioada 19-21 septembrie 2023, în municipiul Târgu-Jiu, din cadrul proiectului ,,Creșterea rezilienței la dezastre prin îmbunătățirea pregătirii pentru misiuni de căutare-salvare și asanare a muniției neexplodate” – RESILIENCE, a inclus organizarea unui exercițiu comun, cu tema ,,Antrenarea structurilor cu atribuții, în vederea gestionării unor situații de urgență generate de producerea unui seism major și un incendiu în municipiul Târgu-Jiu”.

La acest exercițiu au participat pe domenii de competență jandarmii gorjeni, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj, precum și reprezentanți ai Inspectoratului General și ai unităților Jandarmeriei Române, experți naționali și un expert norvegian.

Obiectivul exercițiului a fost de gestionare a unor situații de urgență și a riscurilor asociate, îmbunătățirea rezilienței la dezastre a comunității și modul de acțiune în situații neprevăzute al forțelor participante.

Informații suplimentare:

Proiectul este finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian iar în cadrul proiectului Jandarmeria Română are calitatea de partener.

La activitatea de pregătire au fost invitați reprezentanți ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în calitate de autoritate națională cu responsabilități în domeniul managementului situațiilor de urgență, reprezentant al Centrului de Psihosociologie al MAI și Ministerului Apărării Naționale precum și ai autorităților publice locale din județul Gorj.

Sursa:Jandarmeria Gorj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here