CU ATV-ul PRIN PARCUL NAȚIONAL

0
59

Parcul Național Domogled-Valea Cernei nu este paradisul off-road-ului! Spun organele de control

Zilele trecute s-au aplicat amenzi în valoare de 12.000 de lei celor care au crezut că pe suprafața parcului național te poți plimba cu ATV-ul fără să respecți legile și natura.

Rangerul parcului, alături de jandarmii montani din cadrul Postului Băile Herculane, în urma desfășurării activităților de patrulare pe traseele montane, au surprins șase persoane, care nu au respectat legislația și au intrat cu atv-urile în afara drumurilor publice.

Celor șase iubitori de off-road, li s-a prezentat legislația privind folosirea autovehiculelor de teren în arealele naturale, totodată fiindu-le aplicate șase sancțiuni contravenționale în valoare totală 12.000 lei.

,,Vă atragem atenția cu privire la faptul că accesul neautorizat cu mijloace motorizate (ex: atv-uri, motociclete, snowmobile, autoturisme, etc), în afara drumurilor publice de pe suprafața ariilor naturale protejate este interzis prin lege‼️
În acest sens, vă rugăm să consultați Harta drumurilor publice din Parcul Național Domogled-Valea Cernei, care conține drumurile publice unde accesul este permis 🏍și să luați în considerare faptul că abaterea de la aceste drumuri constituie contravenție și se sancționează cu amendă contravențională.

Totodată, cu această ocazie vă recomandăm să aveți în vedere importanța ariilor naturale protejate, precum și a conservării biodiversității în scopul practicării unui turism responsabil.

Nu prin sancțiuni trebuie să conștientizăm cât de importantă este natura!
Ministerul Mediului – România Jandarmeria Caraș-Severin Regia Nationala a Padurilor – Romsilva”

Au declarat reprezentantii Parcului National Domogled Valea Cernei, în mediul online pentru toti cei care trebuie sa stie ce e permis si ce nu ca sa nu cadă în abatere.t

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here