EDITORIALUL ZÂMBETULUI LA ROMÂNI

0
232

Este ideal într-o lume tot mai ternā să iți găseşti zâmbetul. Sā îl afişezi larg chiar dacā ştii că o gramadā de lume în jurul tău e bolnavă, sărăcită, hărțuită sau mințitā este speriată sau agasată, este preocupată sau pur si simplu indiferentā.

Cel mai bun lucru în astfel de împrejurări este sā nu laşi pe nimeni sā iți fure zâmbetul, orice ar fi.

Tu zabeşti la o floare , la o stare, un om, un pom sau un animāluț. Zâmbeşti la o amintire sau o întâlnire, sau chiar trecandu-ți mâna prin păr.

Zâmbeşti ca-ți revezi părinții, sau iubitul, sau copilul.

Zâmbeşti cā ai luat o notă bună sau un salariu ,o pensie cu 50 lei mai mare. Ți se pare că eşti important şi chiar conteazi. Dar, doar ți se pare…

În esență unii îşi bat joc de alții şi tot cu zâmbetul pe buze.

Zâmbeşti la nuntă dar e de notorietate că si la înmormântări se mai râde pe înfundate , pe motiv că ,aşa îi plăcea defunctului.

Cel puțin la olteni, ,,NU E NUNTĂ FĂRĂ PLÂNS ŞI ÎNMORMÂNTARE FĂRĂ RÂS”

Deci zâmbetul nu ne lipsește. Dacā nu e sincer e sarcastic. Dar e!

Zâmbim adevărat dar şi fals, atât de mult încât ai zice că ne-am făcut studiile în străinătate la Academia de Râs Internațional.Nu căutați Academia! Am inventat-o! Dacă prin absurd o şi găsiți e clar că am o intuiție, peste medie. ŞI dacă nu o să o găsiți eu voi crede la fel.

E frumos sā zâmbeşti, dar să râzi din tot sufletul, e medicament. E pansament pe obloanele inimii.E înălțător şi uneori prea frumos să fie adevărat.

Eu cred că SELFIE a fost inventat exact pentru asta:SĂ TE FACĂ SĂ ZÂMBEŞTI .

N-am văzut încă selfie plângand şi nici nu aş vrea sā văd sau sā dau idei ,că la noi, dacă unul face mâine asta, face poimâine, jumătate de țarā .

Şi fiindcă astăzi este ZIUA MONDIALĂ A ZÂMBETULUI, zâmbiți şi nu vă sfiiți şi făceți-i şi pe alții să zâmbească. Nu o să ştiți niciodată, că tocmai le-ați oferit un dar. Nu o să ştii niciodată când ți se întoarce.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here