SĂVÂRŞIREA SFINTEI LITURGHII DE PREASFINȚITUL NICODIM

0
54

Ieri, în duminica a XX-a după Rusalii, Preasfințitul Nicodim a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica „Sfântul Gheorghe – Vechi” – Biserica Nouă din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Enoriașii parohiei, precum și credincioși de la alte parohii severinene s-au adunat pentru a se ruga alături de chiriarhul lor. Răspunsurile liturgice au fost oferite de grupul psaltic „Sfântul M. Mc. Gheorghe” al Catedralei Episcopale.

La finalul Liturghiei, Preasfinția Sa a instalat un nou preot slujitor, pe Părintele Necșoiu Cosmin Eftimie, care a ocupat postul rămas vacant în urma pensionării Părintelui Tuţă Emilian.

Părintele Necșoiu Cosmin Eftimie a mulțumit ierarhului pentru încrederea acordată și a vorbit despre pericopa evanghelică citită în cadrul Sfintei Liturghii, a Învierii fiului văduvei din Nain.

La rândul său, Părintele Tuță Emilian a vorbit celor de față despre misiunea preotului și importanța familiei familiei în viața sa.

În încheiere, Preasfinţitul Părinte Nicodim a adus în atenția celor de față virtutea milosteniei, milostenie la care ne cheamă Mântuitorul Hristos prin exemplul Său dat la învierea tânărului din Nain, singurul ajutor al maicii sale.

Articol scris de Trăilescu Alexandru Cătălin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here