Ce ziceți facem o analiză a frustratului român?
Nu de alta, dar a împânzit lumea .Îl găseşti la toate colțurile, în toate funcțiile şi prin toate joburile, te împiedici de el prin magazine, te salută din capul scărilor de bloc, te sfideazā la o casă de marcat , la o tejghea, sau de sub un morman de acte pe care trebuia să ți le înmâneze ieri, dar te-a mai chemat şi azi, doar ca sā-şi satisfacă pofta de …răutate.
Ai zice că nu are nicio vină. El nu s-a nāscut, aşa!
Nu, nu o avea vreo vinā! Dar a devenit rāu, că frustratul dacā nu e rău, se face!
Eşti frustrat doar dacă vrei!
Bine, putea să devină şi bun, că doar e şi opțiunea asta în lume. El ar zice că aşa a fost să fie, noi zicem că a ales greşit.
Dacă îl analizezi psihologic îi găseşti răni încă din copilărie, iar dacă îl analizezi psihiatric, cu siguranțā îi dai si tratament pe termen lung.
Nu ştii dacă sā iți pară rău de el sau să mulțumeşti Cerului că tu eşti total diferit.
Frustrații vorbesc urât despre oamenii buni şi frumoşi ,bucurându-şi sufletul când scuipă otrava pe cei care poate la un moment dat chiar i-au ajutat. Uită! Nu o sā le mulțumească niciodată pentru că ei cred că li se cuvine.
Frustratul îşi atribuie valoare, însă în realitate este doar compătimit, dezaprobat, marginalizat, este ocolit şi îndepărtat.
Ar putea să se schimbe. Dar nu vrea , îi e bine cu el în piele falsă. E protecția sa. E ca un scut.
După bárfit, ca şi când nu ar fi de ajuns e mecanismul lui de aparare, acela de a face rău. Nu se poate proteja decât aşa. Coace el ceva din care sā iese pentru sufletul lui o bucurie şi pentru al celuilalt …un necaz. Acolo apar dramele. Oricum nu îl interesează. E imun, insensibil, chiar rău .Aveți exemple lângă voi, de la frați la cumnați, de la noră la soacră, de la colega de birou până la directorul tehnic, de la vecinii de la erajul 7 până la cel de la parter.Lista e deschisā şi lungă cât o zi de post.
Frustrații se vor mâhnii rău, dar rău de tot când tu îți vei schimba jobul, când îți cumperi o maşină ori casā, sau când pleci în vacanță indiferent unde… undeva. Nu că , ei nu ar avea sau nu ar pleca. Dar ce faci tu, ,,e vis” pentru ei. Ce ai şi ce faci tu e infinit mai frumos în opinia unui asemenea profil de om.Iți va zâmbi galeş în față ca sā te injure în minutul doi pe la spate şi poate chiar sā existe şi asistențā ca sā îşi ia el, plus valoare cât sā-i ajungă două zile şi două nopți.
Frustrații nu sunt empatici dar fac sā pară că sunt.Pe cine nu pot scuipa, ştiu că îi pot cumpără. Ei ştiu că oamenii în marea lor majoritate sunt naivi . Unii chiar prosti. Uşor de fraierit, lesne de manipulat.
Ceea ce poți face e doar să îi scoți din aria ta de interes. Oricum a fost sau e un privilegiu că i-ai bagat în seamā. Acolo unde în societate îi vezi într-un birou, raporteaza-i că e legea funcționarului public care protejeazā cetățeanul. Ei stiu, dar se fac cā nu ştiu, fiindcă sunt convinşi că tu nu ai citit legea.
Acolo unde dai de el în magazine, aminteşte-i că el funcționează duoā o regulă: ,,Clientul nostru, stāpânul nostru”.
Dacā dai de el în politică, nu îl mai vota!
Dacă dai de el în familie, du-l la medic sau fa-i o programare la primul psiholog! Într-o zi îți va mulțumi pentru asta.
Dacā îl întâlneşti în departament, schimba-ți biroul. Te va seca de energie!
Când dai de el într-un grup de prieteni, ori el schimbă grupul, ori tu.Ori rămâi fărā linişte. Şi cred că nu vrei asta!
În timp ce tu eşti un om normal el poate să-şi pună 1000 de māşti .Tu trebuie să ai un AS în mânecă mereu pentru fiecare.
Nu aprobați în viață decât MĂŞTILE de CARNAVAL.Doar ele vă aduc, ZÂMBETE!