ARTA DE A ARANJA UN PLATOU CU MÂNCARE ÎN TIMP RECORD

0
3324

Putem trăi în viață fără multe lucruri dar fără cele de bază, cele care ne asigura existența, nu prea. Fără apā şi hrană, zilele ne sunt numărate. Industria alimentară duduie pentru că în capitalism din cauza lipsei de timp liber şi timp alocat pentru familie, femeile în general s-au reorientat. Multe nu gătesc ci cumpără mâncare gătită tocmai din lipsă de timp. La polul opus sunt cele care gatesc pentru cele care cumpără. Şi pentru că femeia este un critic înăscut prin însăşi genomul ei , mâncarea trebuie să arate şi să fie la înălțimea aşteptărilor. Bunā şi aspectoasă!

Businessurile care au apărut din această necesitate nu sunt foarte multe dar sunt suficiente în Gorj să satisfacă nevoile oamenilor.

ANIȚA cum o ştie toată lumea este una din femeile din Oltenia care a ales să îşi pună şorțul peste haine şi ceasul deşteptător înaintea cântecului coşuluii şi sā pregăteascā de-ale gurii pentru toți cei care la început timid, apoi din ce în ce mai mulți, au ales-o . Întâi şi-ntâi ANIȚA pregătea platouri cu aperitive în Gorj pentru evenimente gen nuntă, botez, aniversare . Acum e solicitată să pregătească mâncare pentru doritori din Mehedinți, din Dolj şi din Vâlcea .

Are abilitatea de a pregāti mâncare bună în timp record. Nu a facut cursuri de designer culinar dar aranjează platourile într-o mare varietate cromatică încât parcă îți vine să mānânci cu privirea. Daca îi dai 10 minute decorează cum nici nu te aştepți.Coloritul este totodată foarte important în farfurie.

Un om care munceşte cu seriozitate este ales de alți oameni pentru care îşi pune munca în valoare.

Am ales să vorbesc despre muncă , despre sârguința cu care un om răzbeşte într-o economie de piață şubredă. Un om care doarme puțin şi munceşte mult, un om cāruia viața nu i-a fost mereu prietenă, Ba dimpotrivă a pus-o în genunchi de câteva ori , dar parcă doar pentru a o privi cum se ridică mai puternică, mai inspiratā , mai hotărâtă şi mult mai pregătită să facă față oricărei provocări.

ANIȚA face cele mai bune fripturi şi ne spune că secretul lor e tocmai baițul pe care fiecare il pregąteşte după rețetare proprii. Platourile sunt mereu golite până la ultima bucată. Fiindcă rotisarea e la mare modă, cerințele culinare o includ la toate evenimentele. Aşadar pe platouri găseşti şi produse rotisate.

Platourile se pregătesc în funcție de numărul de invitați, de preferințe şi de textura alimentelor. De curând a venit cu o noutate: proțapul. Proțapul a devenit un mijloc de degustare şi socializare în jurul focului ducându-ne parcă în trecut când oamenii trăiau simplu, se hrăneau natural şi trăiau chiar şi un secol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here