COLEGIUL NAȚIONAL ECONOMIC „THEODOR COSTESCU” DIN DROBETA TURNU SEVERIN INTRĂ ÎN REABILITARE

0
147

Au demarat lucrările pentru reabilitarea și modernizarea Colegiului Național Economic „Theodor Costescu”, o investiție extrem de necesară, având în vedere că aici își desfășoară activitatea aproape 1000 de elevi și profesori, iar clădirea, construită acum 60 de ani, nu a fost reabilitată niciodată.

Proiectul, în valoare de aproape 10 milioane de lei, fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență, va cuprinde:
Izolarea termică a fațadelor și lucrări la partea de acoperiș a clădirii;
Înlocuirea tâmplăriei de la uși și ferestre, cu una eficientă energetic;
Modernizarea instalațiilor electrice, termice și sanitare;
Corpuri de iluminat de tip LED;
Lucrări pentru conformarea clădirii la cerințele ISU, respectiv instalație de detecție la incendiu, instalație de iluminat de siguranță și instalație de hidranți interiori și exteriori;
Realizarea a două scări exterioare pentru incendiu și a unei stații de pompare;

Totodată, cu ajutorul panourilor solare și fotovoltaice, școala va deveni independentă în ceea ce privește mare parte din energia electrică și apa caldă.

La toate acestea se adaugă dotările necesare liceului: mobilier, echipamente digitale și materiale didactice, obținute printr-un important proiect, de 7 milioane de euro, cu ajutorul căruia toate unitățile de învățământ din municipiu vor beneficia de dotări noi.

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu fiind la origini profesor, asa cum era normal şi firesc a căutat să facă în aşa fel în mandatul său sā asigure locații şcolare la standarde europene . Reabilitarea şi dotarea şcolilor face parte din principalele obiective pe care le-a avut în vedere încă de la preluarea mandatului. ,,Construim viitorul copiilor noștri prin cea mai bună infrastructură educațională. Continuăm investițiile în educație, deoarece avem nevoie de un sistem de învățământ de calitate, pentru a dezvolta o comunitate puternică.” A mai spus primarul.

A declarat primarul Marius Screciu în mediul online

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here