CUM NE DESCURCĂM ÎN CAZURI EXTREME DACĂ AVEM NEVOIE DE LUMINĂ? CERCETAŞII DE LA GENERAL DRAGALINA AU TRĂIT ASTĂZI O EXPERIENȚĂ INEDITĀ.

0
203

Cercetaşii de la Unitatea General Dragalina au urcat astăzi într-o drumeție de circa 5 ore la Şura Haiducilor din Baia de Fier , Gorj. A fost un traseu de 10 km dus întors.Copiii echipați de drumeție cu rucsac de drum în spate au parcurs astăzi un traseu superb într-o toamnā de o frumusețe cum greu o poți descrie în cuvinte.De la verde la ruginiu şi galben cu un cer senin , temperaturi ridicate şi un soare vesel , ziua a fost una de neuitat.Copiii însotiți de liderii lor Daniel Doroghițoiu, Vasile Calotă şi Daniel Dragomir au avut ca tema confecționarea unei torțe. Cercetaşii trebuie să se descurce cum pot indiferent de situații. Materia primă pentru torțe trebuia adaptată la ce găsesc în naturā: lemne, ferigă, licheni, iască etc.

Copiii s-au descurcat de minune.Liderii i-au informat si le-au dat toate detaliile cum trebuie să facă o torță, cum o pot folosi si unde, la nevoie.După ce le-au confecționat copiii au intrat în peştera Şura Haiducilor şi au trăit pe viu o adaptare în natură la situații neprevăzute când trebuie să te descurci cum poți , cu ce ai la îndemână şi cu ce îți dă natura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here