VIZITAȚI CULA MĀDĀREŞTI! E UN LOC UNDE ISTORIA TE FACE SĂ TE SIMȚI ACASĀ!

0
151

Cula Măldăreşti de la Horezu este de departe un loc cu o energie pozitivā.De cum intri, mirosul de vechi amestecat cu cel al toamnei te duce cu gândul la trecut şi interesul pentru cum s-a trāit acolo, e de nestăpânit.
Cula Măldăreşti este impunătoare prin masivitatea zidurilor şi a fost construitā în anul 1812 de catre Gheorghiță Măldārescu.

,, Chiar daca din inscriptia de pe peretele etajului se poate descifra 1827, acesta este anul executarii stucaturilor. Constructia de forma dreptunghiulara, cu un iesind in partea de vest este alcatuita din parter si doua etaje. Parterul prezinta caracteristicile culei, fiind prevazut cu o usa de acces din lemn de gorun masiv, comuna beciului si partii locuite a culei si cinci ferestruici inguste ce par niste metereze.Etajul I al culei Maldaresti cuprinde o incapere mare, iatac si o sala, iar la etajul al II-lea doua odai, o incapere mai mica si un vast cerdac, al carui tavan este impartit in trei registre, avand fiecare la mijloc cate un motiv decorativ.

Se poate observa varietatea si frumusetea sobelor cu gura de incarcare intr-o camera si soba in alta, cu modele diferite de la o incapere la alta si care sunt marturii vii ale artei unui mestesug de mult apus.” Este descrierea frumoasă pe care o face site-ul de prezentare turistică -vâlceaturistică.ro pe care vă recomand să intrați ori de câte ori aveți nevoie pentru a afla obiectivele turistice din Vâlcea.

Este îmbucurător că zilnic grupuri de copii din toată țara viziteazā frumoasa culă şi îşi însuşesc o lecție de istorie la fața locului.

Ieri a fost rândul elevilor de la Şcoala Gimnazialā Constantin Brâncuşi din Tg Jiu şi a elevilor din mai multe şcoli din Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here