Echipamente tip LiDAR care au fost folosite cu succes în campanii de investigații geofizice, în Gorj pentru scanări terestre au fost prezentate de curând la un eveniment în Timișoara de către INFP

0
37

La Timișoara s-a desfāşurat recent evenimentul UAV DEMO DAY o ocazie de prezentare a dronelor civile ce pot fi aplicate în diverse domenii, precum cercetare, operațiuni de căutare și salvare sau agricultură.

Reprzentantii Institutului Naționale de Cercetare şi Dezvoltare pentru Fizica Pământului au fost prezenti la eveniment chiar şi cu echipamente de investigații geofizice folosite anul acesta in Gorj.

,,Organizat de Skyline Drones și La Orizont, scopul acestui eveniment a fost de a evidenția soluțiile de cartografiere aeriană, folosind atât drone de tip aripă fixă, cât și multirotor (RGB și LiDAR), precum și utilizarea receptoarelor GNSS pentru a îmbunătăți precizia datelor colectate.

Am fost și noi prezenți cu echipamente tip LiDAR care au fost folosite cu succes în campanii de investigații geofizice, în special în regiunea Gorj pentru scanări terestre, monitorizarea alunecărilor de teren, dar și în proiecte ce au avut ca obiectiv scanarea zonelor arheologice.”

Sursa: INFP

foto: INFP

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here