CANCERUL GALOPEAZĂ ,DE LA AN LA AN TOT MAI MULȚI PACIENȚI LA ONCOLOGIE

0
58

Mulțumiri adresate personalului Secției Oncologie: „Dau dovadă de un înalt profesionalism și o iubire de semeni cum rar întâlnești”

Cancerul este una dintre principalele cauze de deces în întreaga lume, iar datele statistice arată că milioane de persoane mor din cauza acestei afecțiuni în fiecare an. Și în județul Gorj, mii de persoane suferă de afecțiuni oncologice, iar consumul de tutun și alcool, o dietă nesănătoasă, lipsa activității fizice, sunt principalii factori de risc.

În Secția Oncologie Medicală a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, au fost internați de la începutul anului până în prezent peste 1800 pacienți, iar de spitalizarea de zi au beneficiat peste 700 pacienți. Zilnic, de ședințele de chimioterapie și de monitorizarea oncologică beneficiază între 15 și 20 pacienți, iar o ședință de chimioterapie poate dura între 2 și 10 ore.

De asemenea, în Ambulatoriul Integrat al Spitalului există Cabinetul de Oncologie, acolo unde, anul acesta, au beneficiat de consult de specialitate, rețete gratuite și referate medicale peste 5300 pacienți. Oncologia este specialitatea care, la nivelul unității medicale, tratează cei mai mulți pacienți. În ultimul an, a crescut numărul pacienților, din nefericire. În cursul anului 2022, de exemplu, de spitalizarea continua au beneficiat 1600 pacienți, iar de cea de zi 822. În Ambulatoriul Integrat s-au prezentat 5164 de pacienți în cursul anului 2022.

O frumoasă scrisoare deschisă :

De curând, fiica unei paciente a transmis un frumos mesaj de mulțumire cadrelor medicale din Secția Oncologie Medicală:

Scrisoare deschisă :

„Aș dori să aduc în atenția întregii comunități un fapt cu adevărat deosebit – și vă spune acest lucru un om care cunoște bine sistemul medical.

Cuvintele mele frumoase se îndreaptă către întregul personal al secției de oncologie a Spitalului Județean Târgu Jiu, aceste cuvinte fiind o copie fidelă a cuvintelor de mulțumire pe care mama mea le-ar fi spus dacă ar mai fi avut ocazia (și sunt convinsă că sunt și în asentimentul tuturor pacienților de pe secție).

Sunt cei mai frumoși oameni (atât la interior și la exterior) pe care i-am văzut vreodată îngrijind bolnavi – cu o dăruire parcă supraomenească, mereu cu zâmbetul pe buze și cu priviri îngăduitoare.

Tratându-i în mod egal pe toți pacienții lor – de la omul simplu la omul mai … complicat, alinându-le suferința, încurajându-i la fiecare vizită și prelungindu-le viața de-adevăratelea, făcând toate acestea chiar dacă erau chemați la ceas târziu din noapte.

Alese mulțumiri:

  • doamnelor și domnilor doctori- care fac mai mult chiar decât le-ar putea cere jurământul lui Hipocrate, dând dovadă de un înalt profesionalism și o iubire de semeni cum rar întâlnești; care atunci când ești gata să cedezi, îți oferă o cafea, te privesc cu ochi senini și îți fac rost de un loc unde să îți întinzi trupul istovit de nopțile nedormite petrecute pe scaun;
  • asistentelor – acele ființe cu mâini magice și cuvinte fermecate care alină deopotrivă pacientul și șterg lacrimile aparținătorilor;
  • infirmierelor secției – cele care au grijă neîncetat de nevoile de bază ale fiecărui pacient în parte aducând mereu un surplus de voie buna, de cuvinte de încurajare sau o forță impresionantă în trupuri de cele mai multe ori firave;
  • brancardierilor – care prin forța lor fizică și psihică poartă pe brațe pacienții neputincioși, oferindu-le un dram de decență și întotdeauna – dar întotdeauna – o încurajare;
  • domnilor si doamnelor de la poartă care păzesc cu cerbicie intrarea în spital, fiind totuși înduplecați de fiecare dată de suferințele oricărui pacient.

Mă bucur că v-am cunoscut, oameni cu chip de înger!
Regret doar împrejurările dificile care ne-au permis să ne cunoaștem!

Pentru tot și toate, vă mulțumim!

Dnei dr Iuliana Orvas, dnei dr Cristina Stănculete, dlui dr Blendea, dnei dr Diaconescu, dnei dr Stochitoiu șamd; tuturor celorlalte doamne (dar si domnilor) cu mâini de aur: dna Narcisa, doamna Simona, dna Georgiana, dl Gică … și tuturor celor al căror nume nu îl știu sau nu l-am aflat încă.
Să fiți binecuvântați!”, a transmis doamna Elena Ciurariu.

Vă mulțumim!

Comunicat de presă SJ Tg Jiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here