SĂ FII TÂNĂR ŞI SĂ FACI FAPTE BUNE E CHIAR O CALITATE UMANĂ ŞI UMANITARĂ

0
344

Runcu e o comună a Gorjului cu un potențial tutistic uriaş. E de o frumusețe rară zona şi e bine să nu o ocoliți mai ales ca veți da nas în nas cu Cheile Sohodolului.

Primarul Adi Câmpeanu iubit de altfel de toți locuitorii zonei a transformat ținutul de nord-vest al Gorjului într-o oază de frumusețe. E atât de pitoresc totul de la Valea Mare pâná la Chei că o dată ajuns nu îți vine să mai pleci. Acolo s-a aciuit de mulți ani un tânăr fără de nimic. Nu tu familie că l-a renegat, nu tu prieteni că l-au dezamăgit, doar ,, El” şi deasupra lui …CERUL şi în inimă pe Dumnezeu . În luna iulie, pe data de 8, m-au luat prietenii familia Turtoi , Nea Grigore pe care tare il iubim la un grătar acolo sus la Valea Nucului. Ne-a dus cu tractoraşul. Super experientă ! Am ajuns în Valea Nucului unde priveliştea era… RAI . Am campat la foişorul pregătit pentru drumeție de Primaria Runcu şi ce să vezi…la circa 100 m 200, era un pat întins sub cerul liber, nişte plase atârnate prin pomi, un minifoişor din crengi cu nişte haine puse la uscat. Erau niste camaşi de culoae deschisă întinse la soare. Mi-au zis că acolo sălăşuia de câțiva ani un pusnic. Nu ştiau cum îl chramă. L-am căutat. Nu erau. Era dus în sat la muncă, mi-a zis un cioban Constantin Brâncuşi cu care am avut plăcerea să port un dialog despre plaiurile acelea frumoase şi pe care l-am postat la acea vreme pe rețeaua de socializare. Că mereu ce este frumos aşa trebuie: sā împărțim cu toată lumea. Era mândru că se numeşte Constantin Brâncuşi ca marele nostru sculptor. A facut şi o glumā: ,,uite cum unul a ajuns sculptor şi pe altul l-a facut Dumnezeu cioban. „

Eu nu am dat de Laurențiu, atunci. Dar l-au găsit o lună, două mai tarziu , Luis Popa si iubita lui Georgiana, ambii oameni de presă. Nu puteau rata subiectul! Nu numai ca l-au găsit, intervievat, difuzat , dar au ajutat omul într-atât încât prin bunăvoința unor oameni cu suflet bun din Banat i-au facut si locuință dintr-o rulotā mdernā cu toate utilitațile necesare.

Pentru că tinerii din ziua de astăzi au tot felul de ocupații dar mai puțin ocupații umanitare, Luis şi Georgi merită toate laudele şi felicitările pentru generosul gest. Acum da! Toată lumea vorbește despre Laurențiu. Are un acoperiş deasupra capului.

Eu am ales să scriu despre cei doi tineri care sunt recunoscuți si grație unui proiect HOINAR ÎN ROMÂNIA care aleg printre altele sā promoveze turismul , românii şi România dar mai ales să promoveze OMENIA!

BRAVO LOR! SĂ LE ȚINĀ DUMNEZEU OBICEIUL!

Este un cuplu tânar care face slalom prin viață alegând să facă fapte bune. Este de apreciat , de felicitat şi de luat ca pildă!

Încă o dată, BRAVO!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here