FÂNTÂNA LU’ PAPUC

0
355

Frânturi din istoria locală s-au scris astăzi la Fântâna lu’ Papuc . Descendenții fostului primar al comunei Cernadia -Constantin Papuc au sfințit astăzi în prezența unui sobor de preoți , Troița care este un simbol peste anii. Irina Elena Sîrbu prezentă la eveniment si fācând parte din arealul nobilei familii lasă câteva gânduri şi rânduri pentru cei ce iubesc zona.

,, Cu timpul ne cunoaștem mai bine rădăcinile, și învățăm să ne cinstim cum se cuvine înaintașii! Azi, noi ne-am amintit de bunicul din partea tatălui adoptiv al lui Gabriel Stefan Papuc, Constantin Papuc – fost primar al comunei Cernadia, actualmente împărțită administrativ între Novaci și Baia de Fier.
Mulțumim Instituției Primarului orașului Novaci, Primăria și Consiliul Local Novaci pentru reabilitarea Fântânii și deschiderea generală pe care o au față de comunitate, precum și tuturor celor prezenți la sfințirea de azi, inclusiv preoților din comunitatea noastră, bineînțeles!
Doamne ajută!”
A fost sfințirea unei Troițe si resfințirea ,,Fântânii lu’ Papuc”, din Novaci, de pe aşa numitul „Drumul oilor” (trece prin zona de livezi, pe unde s-a şi asfaltat de curând).


A fost un eveniment din categoria celor care aduc laolatā comunitatea şi cu ocazia căruia oamenii devin mai buni , devin mai apropiați.
Fântâna a fost reabilitată de primarie, iar Irina Elena Sirbu împreună cu fratele Gabi Papuc s-au simțit cumva datori să facă şi o troiță în memoria bunicului C-tin Papuc – fost primar al com.Cernadia, pe vremea căruia a fost săpatā fântâna respectivă prin implicarea sa directă.

De aceea i-a rāmas numele de „Fântâna lu’ Papuc”, dupa cum o ştie toată lumea din zonă.

La evenimentul de azi, li s-a alăturat şi Fam. Dan Popescu, actuali proprietari ai terenului din proximitatea şi incinta Fântanii, cât și familia primarului de la Novaci, Dumitru Leuștean.Primarul Leuştean se implică activ în viața comunitații din zona de sub munte. Astfel de evenimente fac parte din viața satului românesc .

O troiță mereu ne îmbie să ne oprim, să cugetăm, să ne închinăm, să ne rugăm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here