CIMITIRUL E TOT AL COMUNITĂȚII, OAMENI BUNI!

0
71

Ca să trăim într-o lume curatā trebuie mai întâi şi mai întâi să o pāstrām . Natura ne ofera viațā, oxigen, verde să ne încărcăm privirile şi plāmânii. Pare-se că trăim într-o erā civilizatā dar ce ne facem cu …necivilizații?

Dacā îi tragem de mânecā se supārā, dacā le spunem frumos se uită de-a doua, dacă îi reclami eşti al dracului, dacă vor lua amendă cade Cerul pe ei.

Cade, dar măcar se corectează!

Ieri i-am trimis un mesaj primarului de la Stejari . Sā spun sincer cu oarecare jenā cā nu e numai treaba primarului curațenia satului . El deleagă sarcini şi verifică. I-am zis să anunțe salubritatea să curețe toată strada de lângă cimitirul din satul Stejari. Tomberonul dăduse pe afarā. Azi venea lumea la tămâiat la cimitir că e Sâmbăta Morților şi cimitirul e şi la 2 paşi de biserica din comună.

Primarul Paiuşi s-a conformat si DA, A REZOLVAT PROBLEMA! BRAVO LUI! E SPIRIT CIVIC!

Dar ce facem aşteptăm zilnic primarul să ia act de aşa ceva? Dacă ai tomberon de ce arunci şi pe lângă?

Dacă ai gunoiul în curte cât pentru 10 familii , ți-ai curățat gradina sau casa de bulendre, ai încărcat roaba de crengi sau frunze sau căruciorul cu moloz de la ultima debara datā jos cu picamărul, nu e de datoria ta dacă tot arunci într-un loc public să te asiguri că-ți încap resturile nu să le deversezi pe jos la drumul mare? Mai ales cum e cazul de aici…lângă cimitir? Poti da un telefon acum e era lor. Măcar nu te simți vinovat!

Eh! E o treabā şi asta cu cei 7 ani de acasă. Ne civilizăm noi…pe parcurs. Dar haideți până atunci, să începem de azi . Omul sfințeşte locul. Că dacă nu, locul îl ingroapă pe om în mizeria lăsatā de el.

E o vorbă: ,,Poti scoate omul dim mizerie dar nu poti scoate mizeria din om”. Aici sunt oameni gospodari frumosi la suflet şi la chip.

Dar e suficient să ai pe uliţe 2, 3 certați cu bunul simț şi uite aşa vor suferi toți.

Acum e curat.Se zvârcoleau şi morții în morminte dacă de SÂMBĂTA lor , ar fi rămas aşa…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here