SFÂNTUL ARHANGHEL MIHAIL

0
78

Arhanghelul Mihail a ajuns să fie considerat ajutorul armatelor Bisericii împotriva păgânilor și atacurilor din partea Diavolului. 

MIHAIL este cel care păstrează secretul puternicului „cuvânt” prin rostirea căruia Dumnezeu a creat cerul și pământul și a fost „îngerul care i-a vorbit lui Moise la Muntele Sinai”

Sfântul Mihail este unul dintre cei 7 arhangheli, descris ca mare capitan, conducător de oşti cereşti şi războinic care îi ajută pe copiii din Israel .

Sfântului Mihail în arta religioasă reflectă caracterul său de războinic şi este înfățișat cu o sabie, în timp ce luptă.Se spune ca el poarta cheile raiului, este un luptator impotriva demonilor si vegheaza la capul bolnavilor.

Peste 1.321.845 de români, dintre care 586.395 femei şi 735.450 bărbaţi, îşi aniversează onomastica de Sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, potrivit statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor. Potrivit evidenţelor statistice, majoritatea femeilor, respectiv 353.599, poartă numele de Mihaela, iar alte 222.499 – Gabriela. Dintre bărbaţi, 362.891 poartă numele de Mihai, iar 244.595 – Gabriel. Tuturor celor care îşi sărbătoresc onomastica de Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil le dorim sănătate, fericire şi multe împliniri alături de cei dragi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here