DEŞI AU FOST RECOLTATE DEJA ROŞIILE, PLANTELE SUNT LA O NOUĂ ÎNFLORIRE ACUM IN NOIEMBRIE

0
145

Tomatele sunt cele mai iubite legume care sunt nelipsite de la masa românului. De la pus în ciorbă până la cele mai delicioase salate, roşiile au constituit de cand au ajuns în Europa o sursă importantă de nutrițienți şi o aspectoasă legumeă care este servită la orice masă pornind de la aperitiv. Daca sunt puse în solar sunt recoltate în orice sezon , dacă sunt însă în aer liber roşiile ca orice plantă înfloresc primāvara şi sunt ecoltate vara şi toamna târziu. Apoi patul fertil se pregăteşte pentru anul urmator.

Anul acesta însă din cauza temperaturilor ridicate, chiar daca e început de noiembrie şi mai e exact o lună până la Sf Nicolae , prin grădinile oamenilor , roşiile au înflorit. Carmen Ghimiş adoră sā cultive în fiecare an primāvara plante nu numai autohtone ci si multe aduse din alte țāri care se adaptează climei. Încă de iarnă pregăteşte răsaduri pentru consum propriu. Anul acesta mai exact zilele trecute a avut surpriza sā găsească plantele de roşii , înflorite.

E un spectacol de steluțe galbene pe tulpina paradaisei cum e numită în unele zone ale Olteniei, sau tomata sau roşie, leguma care dă culoare tuturor mâncărurilor.

foto Zotica Sun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here