PREFECTUL DE GORJ A FĂCUT ASTĂZI O RADIOGRAFIE A ACTIVITĂȚII UNOR INSTITUȚII CARE AU FOST ŞI ÎNCĂ SUNT VIZATE DE CORPUL DE CONTROL

0
98

Luni, 13 noiembrie, la ora 11 prefectul Iulian Popescu s-a întâlnit cu jurnaliştii din Gorj în cadrul unei conferințe de presă la Prefectură

Au fost dezbatute urmātoarele subiecte:

  • Teatrul Dramatic “Elvira Godeanu”
  • Fondul de Tranziție Justă
  • Ambulanța Gorj
  • Inspectoratul Școlar Județean Gorj

Fiind de mare interes FONDUL DE TRANZIȚIE JUSTĀ a fost primul subiect luat în dezbatere. Prefectul s-a declarat pe deplin nemulțumit de modul defectuos în care are loc desfăşurarea ghidului în Gorj. Iulian Popescu a declarat că în acest moment nu e funcțional fiindcă oamenii de afaceri nu pot lucra, nu sunt clare activitățile eligibile ce țin de redactarea cererii de finanțare. Instituția Prefectului va monitoriza amendamentele aduse Ghidului şi va fi alături de mediul de afaceri care acum este refractor în a mai accede fonduri l, neînțelegând tergiversarea. Existā riscul ca Gorjul să nu poată beneficia de acest gen de bani.

Al doilea subiect l-a constituit lipsa de transparență cum a numit-o prefectul pe modalitatea de desfăşurare a unui concurs la Serviciul de Ambulanță Tg Jiu care a nāscut suspiciuni şi au fost trimise petiții la Instituția Prefectului. Iulian Popescu a trimis o scrisoare managerului de la Ambulanțā şi în prima fază concursul a fost anulat, apoi s-a reluat concursul dar fără a face modificări de fond ci doar de formă. Pentru că a existat suspiciunea unui ,,concurs cu dedicație” şi pentru că s-au ignorant recomandările Instituției Prefectului care a dispus şi un control al Corpului de Control de la Prefectură, Iulian Popescu a decis să transmită mai departe organelor de control abilitate situația de la SJA Tg Jiu.

Un al III lea punct pe ordinea de zi la întâlnirea cu presa a fost situația îngrijorătoare de la Teatrul Dramatic Elvira Godeanu. 30% din personal a plecar din cauza managementului actual si faptul că toți cei plecați au fost imediat încadrați în alte instituții dă dovadă de competență pentru salariații plecați şi de un management defectuos din partea conducerii a ținut să precizeze prefectul.Si aici au fost trimise petiții şi reclamații Prefectului Județului si Iulian Popescu a dispus un control care în acest moment este în desfăşurare şi imediat ce va avea rezultatul se va face public. Pe fondul multor dispute şi a multor reclamații peisajul a devenit toxic exact într-o instituție fanion a oraşului şi județului şi mai ales într-un an, 2023 când Tg Jiu este declarat- Capitală Europeană a Tinererului.

Un ultim punct pus în dezbatere astăzi la Prefectură a fost ,,politizarea de către conducerea Inspectoratului Şcolar Gorj a actului educațional. Vis a vis de această instituție , sāptămânal ajung petiții cātre prefect şi reclamații vis a vis de ,, abuzul de putere ” din partea conducerii Inspectoratului Şcolar Gorj dar si ,,a presiunii care se face asupra unor manageri” spune Iulian Popescu. Unii chiar şi-au dat demisia de bună voie, nemaisuportând situația.Le-a numit Iulian Popescu: ,,demisii voluntare din cauza presiunilor” Având în vedere că au fost reclamații şi cu situația unor elevi trimişi în vizită în anumite cabinete parlamentare, sau a desfaşurării unor evenimente de Halloween cu copii, politizate, Iulian Popescu-prefect de Gorj a solicitat Ministerului Educației sā trimită Corpul de Control pentru a analiza activitatea conducerii Inspectoratului Şcolar Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here