,,Brâncuși: surse românești și perspective universale”

0
134

Iani Gârbaciu reprezintă un reper tânar în cultura Gorjului având în vedere că anii tinereții sale l-au purtat în instituțiile reprezentative ale domeniului cel mai înalt prin care poate fi cizelată o nație.

Este în māsurā sā dea sfaturi pentru că şi rădăcinile sale au stat pavăză pentru însuşirea actului cultural de către multe generații şi spun asta pentru cā tatăl sāu când a început predarea sistematicā a genomului cultural în tot Gorjul , fiind directorul Şcolii Populare de Artă , Viorel Gârbaciu a avut grijā ca fiul sāu să aibā umerii destul de puternici ca sā poată sā poarte şi să transmită mai departe ceea ce românii numesc CULTURĂ.

Pentru cā este un promotor al frumosului, istoriei, culturii, tradiției, Iani face o recomandare de care e bine să tineți seama.

Simbol, Esență, Simplitate – sau despre zborul sculptorului din Hobița Gorjului spre Universalitate.

Expoziția “Brâncuși: surse românești și perspective universale”, expusă la Muzeul Național de Artă din orașul de pe Bega, în contextul derulării proiectului “Timișoara Capitala Culturală Europeană – 2023”.

O călătorie fascinantă pe cărările lui Constantin Brâncuși, țăranul nostru genial, căutător de esențe, pornit acum mai bine de 120 de ani să cucerească lumea.

A sculptat, a pictat, a fotografiat, a visat, a simțit și a trăit altfel, rămânând în veșnicie. Mereu legat de rădăcini, de seva din care a dăltuit înaltul, prin forța-i creatoare.

Nouă ne-a lăsat bucurie. Și cea mai de preț moștenire. Universală.

“Zburați” la Timișoara. O să vă facă bine. Expoziția este expusă până pe 28.01.2024.

“Toată viața, n-am căutat decât esența zborului. Zborul, ce bucurie!” – Brâncuși

Precizeazā Iani Gârbaciu în mediul virtual.

foto: Iani Gârbaciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here