CERCETAŞII DE LA UNITATEA GENERAL IOAN DRAGALINA ACT-RO AU FOST ASTĂZI ÎN VIZITĂ LA MUZEUL DE LA CURTIŞOARA

0
285

Muzeul de la Curtişoara Gorj este o atracție pentru toți turiştii români insă cei strāini sunt de-a dreptul surprinşi de tradiția caselor româneşti. Pitorescul de aici este tabloul țăranului român care în autenticitatea sa, a făcut în aşa fel să trăiască natural, sănătos şi firesc în decorul satului pe care l-a surprins în toată viața sa.Cumpăna la care adăpa animalele, hambarele şi prispele cu lăzi de zestre, cu postăvi, bāncuțe la porți , lavițe şi seminee şi ,, cămintete” unde gătea, tablouri şi macare, preşuri şi straie olteneşti, sunt doar câteva din lucrurile vieții de odinioarā.

Cercetaşii de la Unitatea General Ioan Dragalina au fost astăzi plăcut surprinşi de ceea ce au aflat şi au văzut la Curişoara, case care mai au puțin şi împlinesc 300 de ani care adăpostesc emoții , obiecte, lucruri şi amintiri ale unor oameni care au făcut istorie.

Gazdă a fost doamna Lavinia Dănăşel care cu vocea sa atât de suavā dar patrunzātoare a adus în actualitate istoria şi tradiția, amprenta oltenească de aici.

Liderii cercetaşilor, Daniel Dragomir şi Vasile Calotă chiar au dat o temă de casā copiilor să execute un desen despre ceea ce au găsit aici.Un desen despre ce au văzut, ce le-a plăcut, ce vor sā pāstreze ca amintire.Fiindcă toamna este un spectacol de culoare copiii au zâmbit sub frunzele ei şi au adunat ghinde pentru ornamente de Crăciun.

Copiii au invățat cum să sarā un ,, pârleaz” şi ce înseamnă el cum exista pe vremurile îndepartate între vecinii care se întelegeau bine fiind un mod de trecere fară poartă dintr-o gospodărie în alta, au vāzut cum se desfăşura viața , unde dormeau, unde mâncau au văzut adāposturi de animale sau hambare de cereale.

Pentru că e frumos să mergeți să vizitați muzeul nu am dat relații despre personalitāțile despre care am aflat atât de multe lucruri interesante, fiindcā nimic nu se compară cu emoția descoperirii.Un bilet pentru adult este 10 lei si 5 lei pentru copii.E o experiență de neuitat într-o toamnā minunată. Mergeți şi vizitați! Acolo te încarci de …FRUMOS!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here