POVESTEA UNUI PILOT DE SUCCES

0
263

Povestea lui Endre Lucian Molnar, un inginer de aviație dedicat și pasionat, începe în județul Mehedinti, România, un loc lipsit de tradiție în aviație. Inspirat de dorința de a aduce cerul mai aproape de oameni, Endre a avut viziunea de a amenaja un aerodrom pe marginea drumului județean DJ 606A, un proiect ambițios ce s-a materializat acum 17 ani.

Aerodromul său a devenit un centru de activitate aeronautică vibrant, găzduind 16 evenimente aeronautice de succes în ultimii 15 ani, în colaborare cu Aeroclubul României și parteneri privați. Aceste evenimente au atras echipaje din întreaga țară și uneori din străinătate, pilotând aeronave cu două sau patru locuri, și au transformat aerodromul într-un simbol al pasiunii pentru zbor în regiune.

Endre a fost mereu prezent pentru a asigura aterizarea în siguranță a avioanelor și elicopterelor care au vizitat aerodromul în diverse scopuri. De asemenea, a contribuit la combaterea insectelor de discomfort prin coordonarea zborurilor de pulverizare aeriană efectuate deasupra orașului Drobeta Turnu Severin.

Pasiunea lui pentru zbor l-a determinat să devină pilot instructor, fondând „Școala de Zbor Drobeta”. Aici, el a achiziționat un avion de două locuri pentru zboruri școlare și de agrement, instruind numeroși entuziaști ai zborului, atât bărbați cât și femei. Prin eforturile sale, mulți locuitori ai județului și din alte regiuni au putut experimenta frumusețea zborului, admirând peisaje impresionante precum Cazanele Dunării, Golful Dubova, Golful Cernei, Barajul Porțile de Fier, și multe altele.

Cu un aerodrom înfloritor, recentele îmbunătățiri ale infrastructurii, cum ar fi asfaltarea drumului județean adiacent, și visul aderării României la spațiul Schengen, viitorul pare luminos pentru Endre și comunitatea aviatică locală. El își imaginează o prezență crescută a locuitorilor din Mehedinți la activitățile de zbor, promovând ideea că aviația este un mijloc rapid și eficient de a explora nu doar România, ci și zone dincolo de Carpați.

Astfel, povestea lui Endre Lucian Molnar este una despre pasiune, dedicare și viziune, transformând un teren neînsemnat de lângă un drum județean într-un punct de reper pentru aviația din regiune și un simbol al posibilităților nelimitate ale zborului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here