VIROZELE ŞI PNEUMONIILE AU FOST TRATATE RESPONSABIL DE MEDICII DE LA SJU TG JIU, ÎN ACEASTĂ TOAMNĂ

0
47

În luna octombrie, potrivit raportărilor medicilor din Secția Pediatrie, au fost internați 34 de copii cu vârsta cuprinsă între 0 și 14 ani care au fost diagnosticați cu viroze respiratorii (dintr-un total de 166 de pacienți internați în secție). Cea mai afectată grupă de vârstă a fost cea cupinsă între 2 – 4 ani.
De asemenea, în secțiile SJU Târgu-Jiu au fost internați în perioada amintită, 85 de pacienți (adulți și copii) care au avut ca diagnostic principal pneumonia. Cea mai afectată grupă de vârstă a fost cea peste 65 ani.
Și luna aceasta, zeci de copii au fost internați în Secția Pediatrie, atât cu penumonie cât și cu viroze respiratorii. Copiii diagnosticați cu pneumonie stau internați, în medie, 7 zile, timp în care beneficiază de tratament și investigații medicale.
De la începutul lunii noiembrie și până în prezent au fost internați la Pediatrie 59 de copii cu diverse afecțiuni recum viroze respiratorii și pneumonii. Cele mai afectate grupe de vârstă au fost 0-1 ani (15 cazuri de pneumonie, 8 cazuri de viroze respiratorii), dar și 5-14 ani (14 cazuri de viroze, 11 cazuri de pneumonii).
Tot luna aceasta, în alte secții ale unității medicale au fost internați 13 pacienți din grupa de vârstă 50-64 ani și alți 23 de paciențicu vârsta peste 65 de ani, diagnosticați cu pneumonie.
Sfaturi de la medicii pediatri
Începerea cursurilor școlare a avut ca urmare creșterea cazurilor de îmbolnăvire în rândul copiilor preșcolari și școlari. Medicii pediatrici ai SJU Târgu-Jiu sfătuiesc părinții să aibă în vedere câteva elemente cheie benefice în creșterea imunității copiilor. Acestea sunt: promovarea alimentației naturale; asigurarea nevoilor nutritive ale copilului, în special în primul an de viață (corectarea deficitului de fier este cel mai important); susținerea imunoprofilaxiei specifice (vaccinari) de către medicii de familie; evitarea adiministrarii precoce a antitermicelor; evitarea antibioterapiei (antibiotic) nejustificate; promovarea colectivității și a spaților de joacă pentru copii.

MATERIAL pregătit de Purtătorul de cuvânt al SJU TG JIU- MIHAELA FLOROIU ȚICLEANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here