FESTIVALUL CONCURS NAȚIONAL CÂNTECUL DIN MEHEDINȚI, REVINE DUPĂ 15 ANI

0
78

După o pauză de 15 ani, Festivalul Concurs Național „Cântecul din Mehedinți” revine în lumina reflectoarelor, readucând bucurie și emoție publicului severinean și nu numai. Nicolae Furdui Iancu, Angelica Stoican și Nicoleta Voica, personalități remarcabile în lumea muzicii, au strălucit în acest prestigios concurs național, iar acum, o nouă generație de tineri interpreți are oportunitatea de a urca pe aceeași scenă.

Inițiativa este susținută de Primarul Municipiului Drobeta-Turnu Severin, Marius Screciu, având scopul de a crea un arc temporal între voci legendare și talentele emergente. 

După 15 de ani de absență, readucem publicului severinean, și nu numai, Festivalul Concurs Național „Cântecul din Mehedinți”, un eveniment prin care dorim să transmitem generațiilor viitoare bogăția artistică și datinile Mehedințiului”, a subliniat Marius Screciu.

În același context, Ansamblul „Izvorașul” își regăsește gloria, fiind relansat pentru a evidenția valorile culturale ce definesc tradițiile locale.

 „Avem datoria să păstrăm și să promovăm, cu mândrie, moștenirea noastră culturală, aceste tradiții fiind veritabile comori ale identității noastre”, a adăugat Marius Screciu, subliniind importanța legăturii dintre trecut și prezent în acest demers cultural.

Reînvierea acestui festival aduce un suflu nou în peisajul cultural al Mehedințiului, oferind o platformă vitală pentru perpetuarea tradițiilor și pentru evidențierea talentelor locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here