ATUNCI CÂND NU AU UN MICROFON ÎN MÂNĀ JURNALIŞTII DAU FRÂU LIBER IMAGINAȚIEI

0
639

OCTAVIA HANTEA este un jurnalist pe care eu l-am cunoscut cu mulți ani în urmă în Gorj. Drumurile vieții au purtat-o în Dolj , la Craiova unde îşi desfăşoară activitatea MEDIA în continuare cu aceeaşi pasiune, cu acuratețe cu dedicare pentru că toți cei care lucrează în acest domeniul recunosc la unison ca presa e ca un microb.Il iei şi îl porți cu tine prin decenii, că devi imun(ă) la el. E tovarăşul tău de călătorie prin viață. Cu priceperea omului de presā care a strâns mulți ani în palmers, multe nopți nedormite, ştiri în prime-time, Octavia are şi o publicație online unde cuprinde tot ceea ce e important să ştie omul. Acolo dă de ştire, ce evenimente sunt importante, unde şi când .

Să nu care cumva să credeți că jurnaliştii nu au şi alte pasiuni!

Fiind ființe creative şi pline de imaginație, pe marea majoritate pe care eu îi cunosc au mai dezvoltat câte un business , au deschis ONG-uri, se alatură mereu, mulți dintre ei, campaniilor umanitare.

Jurnaliştii sunt ca ,, argintul viu” nu stau locului şi mereu sunt în crizā de timp. Lor nu le ajung cele 24 de ore ca oricărui om. Ar avea nevoie într-o zi de încă atâtea şi tot ar fi neobosiți. Tocmai de aceea chiar dacă pare uşor, jurnalismul este o meserie tare grea pe care nu o poate face oricine. Dacă nu ai har, nu ai ce căuta în domeniu! Aici nu prea vezi nepotisme că te-ai trezi cu ,, Vărul Costicā praf lat că nu ştie să articuleze un cuvănt darămite să facă pe …bunul orator într-un context de emisiune. ” Ca să nu mai spunem că în media cu toții trec şi o probā de telegenie acolo unde o televiziune vrea să se respecte . Unde nu, le vezi pe angajate în încăperi cu pălării în cap, cu mănuşi în mână şi cu ochelari de soare în ochi.Am spus angajate ca un jurnalist nu ar face aşa ceva.

Deci…e grea munca asta…nu e chiar ceea ce pare a fi şi nu e pentru oricine.

Octavia Hantea a trecut cu brio probele vieții jurnalistice şi da, acum are un business al ei în domeniu. Dar ce face ea in timpul liber, e pură creație.

OCTAVIA dă frumusețe obiectelor simple uneori chiar fade , prin culoare şi prin TEHNICA SERVEȚELULUI dacă ați auzit de ea, o tehnică nouā care însuflețeşte obiecte care pot fi păstrate prin utilizare sau oferite cadou. Sunt senzaționale! Indiferent de moment pot fi un potențial DAR pentru oricine la orice eveniment.

Decoupage , că aşa îi mai zice acestei tehnici este o modalitate prin care atât adulții dar şi copiii pot da altă față unor obiecte decorându-le cu modele decupate din hârtia de șervețel . În ziua de astăzi se recondiționeazā obiecte vechi care primesc un aer modern.
Tehnica șervețelului se aplicā pe orice suprafață din lemn, sticlā, placaj, pânzā, ipsos, carton, muşama, plastic.

Octavia Hantea vine mereu pentru toți cei care îi apreciazā creațiile cu elemente de noutate care bucură privirea şi sufletul. Ca orice jurnalist care ştie cā ,,trăieşte pentru a face bine” nu de puține ori, Octavia a făcut donații cu lucrurile ei minunate.

,,Dar din dar se face RAI.”

Vine decembrie, o lună a cadourilor şi poate cel mai frumos lucru este să ne facem singuri un cadou : o promisiune, aceea- să rāmânem BUNI. BUNI în tot ceea ce facem, ce ştim, ce oferim, ce putem schimba pentru omenire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here