VLADIMIR VÎRZOB, MICUL EINSTEIN AL ROMÂNIEI.FELICITĂRI !

0
77

Cine este „micul Einstein”, adolescentul din Mehedinți care a inventat o baterie nucleară care ar putea alimenta cu electricitate un cartier rezidențial timp de 100 de ani ?

Vladimir Vîrzob este un tânăr de 15 ani, care la vârsta lui a reușit să inventeze o baterie radio-izotopică care ar putea alimenta un cartier rezidențial timp de un secol. Adolescentul explică și care este principiul funcționării și ce semnifică această invenție.Un adolescent român de doar 15 ani a reușit să uimească întreaga țară după ce a inventat un generator de energie de dimensiunile unei doze de suc, care poate produce timp de jumătate de secol curent electric pentru un întreg cartier rezidențial.

Vladimir Vîrzob, adolescentul care vrea să descopere tainele științei și studiul energeticii nucleare a atras deja atenția saloanelor de inventică.

„Bateria nucleară KN-9 reprezintă o sursa de energie pentru o perioada inteligentă de timp și functionează după principiul iradierii unui material electric”, explică adolescentul.

De asemenea, impresionantă este și dimensiunea extrem de mică a bateriei, în comparație cu volumul surselor de energie din zilele noastre.

„Invenția mea se referă la o baterie radio-izotopică ce are ca principiu de bază un principiu ce dateaza de la mijlocul secolului al XX-lea, respectiv convertirea radiațiilor nucleare în energie electrică, dar aduce o abordare inovativă acestui proces de convertire, o abordare ce nu a fost încă studiată de comunitatea stiintifică”, mai spune tânărul.

Vladimir este, acum, la un nou premiu, la un salon de inventică, după medalia de aur obținută în 2020. Atunci a realizat un moderator nuclear folosit în decontaminarea suprafețelor radioactive.

Material de Gabi Păcurariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here