BRIOŞE LA BORCAN

0
610

Se apropie Crăciunul și în anii când social media a creat tot felul de stări noi, cum ar fi FOMO( fear of missing out) a realiza un cadou handmade devine o provocare. Totodată este o variantă mult mai sănătoasă la mixurile de sunt în supermarketuri.

Și când depui energia și timpul tău parcă are și o mai mare valoare față de un produs made in China.

Ingrediente(pentru un borcan de 800):

375 gr faină albă grâu
45gr cacao
50 gr biluțe/bănuți ciocolată
60 gr zahăr brun
60 gr zahăr dark muscovado
30 gr semințe in măcinate( de preferat să fie măcinate pe loc, pentru a nu fi râncede)
10 gr praf de copt
10 gr scorțișoară măcinată
2,5 gr ghimbir măcinat
2,5 gr nucșoară măcinată
2,5 gr cuișoare măcinate
După preferință nuci/migdalele mărunțite, fructe uscate sau stafide câte o mână din fiecare.

250 ml lapte vegetal( cel mai rapid e cel de cânepă. Se face pe loc pentru că nu trebuie să aștepți să înmoi pentru multe ore semințele. Iar laptele nu are adaugat nici ulei sau gumă gellan/xantan sau cine știe ce alt conservant.

80 ml ulei

Instrucțiuni:
În timp ce așteptăm să se încălzească cuptorul la 180 grade Celsius, amestecăm toate ingredientele într-un bol, apoi compoziția o turnăm în forme de brioșe.
Acestea se coc pentru 20-25 minute.
Verificăm cu o scobitoare dacă sunt gata. În cazul în care rămâne aluat pe scobitoare se mai așteaptă câteva minute sau dacă nu rămâne se scot mai devreme.
Le putem orna sau le mâncăm exact cum sunt după ce s-au mai răcit.

Poftă bună!

Linda Lomelino rāmâne pentru oricine o inspirație! Şi pentru mine, la fel!

ARTICOL REALIZAT DE CARMEN GHIMIŞ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here