RÂNCA DE POVESTE ŞI DE POVESTIT

0
918

Perla Gorjului , Ránca s-a primenit anul acesta . Şi-a zis că în 2023 trebuie să îşi surprindā turiştii veniți din țarā şi străinătate. Şi-a înghițit dojenele anilor trecuți vis a vis de parcare, că mereu urcau maşini din toate colțurile țării bară la barā şi nu aveau unde sā parcheze. Indisponibilitatea parcării îi făcea pe mulți să se întoarcā din drum.

Anul acesta nu numai că şi-a extins locurile de parcare , dar vine şi cu un element de noutate în ceea ce priveşte escaladarea muntelui : un telescaun modern. Acesta face legătura cu cel de la intrarea în zona montană şi astfel se poate elimina aglomerația. În momentul de față la Rânca existā 3 telescaune şi 2 teleskiuri.

Am urcat astăzi la munte gândindu-mā cā nu e multă lume şi pot explora în voie Zona Montană Ránca pentru a afla oferte în prag de sărbători. M-a ajutat unul din promotorii ZONEI MONTANE RÂNCA, NICU MITROI care cu toată amabilitatea mi-a dat informațiile de mai sus, m-a asigurat că distracția anul acesta este garantatā la Rânca unde existā 5000 de spații de cazare . Rezervările pentru Crăciun şi Anul Nou sunt făcute la multe cabane înca din octombrie.

PREȚURI LEJERE :

Sania se închiriază cu 20 lei

Skiurile se închiriază cu 40 lei

Snowboard se închiriaza cu 45 lei.

La cabane prețurile diferă în funcție de facilități , de capacitate, de perioadā. În general s-a perceput preț pe cabană, rareori pe camere.

Rânca e pregătitā şi din punctul de vedere al siguranței cetățeanului .

Nicu Mitroi care gestionează o parte din afacerile de aici consideră că acum Rânca poate concura cu multe din stațiunule montane ale țării. Rânca este ca un magnet. Atrage turişti de pretutindeni. Am întâlnit şi astăzi turişti străini. CARLOS, un spaniol care iubeşte muntele vine pentru a doua oară aici şi spune cā va fi o tradiție de acum încolo să aleagă România. „E splendid la voi”- spune Carlos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here