FESTIVALUL INTERJUDEȚEAN DE COLINDE LA DROBETA TURNU SEVERIN

0
76


Festivalul interjudețean de Colinde este mereu o încântare. Elevii de la Liceul I.St Paulian sunt senzaționali pe scenā.
,,Cântec de Crăciun” anul acesta s-a aflat la cea de-a V-a ediţie.


La clarinet, sub îndrumarea profesorului Alin Stelian Pătruțescu, copiii care au ales ca performanţă clarinetul, au avut o reprezentație colosală.

Clarinetul a fost inventat în jurul anului 1690 în Germania. De atunci, pe parcursul perioadelor istorice, instrumental muzical a devenit o atracție. Primele clarinete aveau un sunet de slabă calitate. Instrumentului i s-a adăugat în secolul al XVIII-lea un sistem rudimentar de clape, al cărui neajuns era închiderea incompletă a găurilor, ceea ce afecta puritatea sunetului. La începutul secolului al XIX-lea, rusul Iwan Müller a conceput un sistem de clape cu închidere completă, ceea ce a permis în scurt timp extinderea spectaculoasă a întinderii noilor instrumente. Sistemul folosit astăzi este meritul lui Hyacinth Klosé și a fost definitivat în 1839; Klosé însuși s-a inspirat din sistemul Böhm de dispunere a clapelor la flaut, inventat numai cu câțiva ani în urmă.

Profesorul Stelian Alin Patruțescu cu toată căldura şi priceperea sa, îi invață tainele acestui instrument muzical pe copii.

Festivalul interjudeţean de la Drobeta Turnu Severin este de câțiva ani încoace un real succes unde performanţa este la scenă deschisā primitā cu aplauze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here