PREFECTUL JUDEȚULUI GORJ SUPERVIZEAZĂ ÎNDEAPROAPE ACTIVITATEA ,,URBANISM” DIN CADRUL PRIMĂRIEI TÂRGU JIU

0
96

Prefectul județului Gorj, Iulian Popescu a solicitat reprezentanților Primăriei Municipiului Târgu Jiu să dea dovadă de transparență și să publice pe site-ul instituției, detaliat, toate elementele autorizațiilor de construcție pe care le eliberează, așa cum prevede legea 50/1991, cu modificările și completările ulterioare.

,,Respectarea legii este obligatorie, nu este un moft, iar transparența crește încrederea cetățenilor în instituțiile statului și este un instrument necesar în stoparea abuzurilor.

Din nefericire, la Primăria Târgu Jiu nu există o predictibilitate în ceea ce privește actele. Avem o problemă specială cu tot ceea ce înseamnă urbanismul. Sunt foarte multe acte emise greșit, certificate de urbanism reemise după câțiva ani, care implică parametri diferiți față de certificatul emis inițial, deși nu s-a schimbat PUG-ul sau nu a apărut un nou PUZ.

Pentru că sunt semne clare că este ceva putred în organizarea direcției de urbanism a Primăriei Municipiului Târgu Jiu, am solicitat Inspectoratului de Stat în Construcții București un control asupra tuturor actelor emise de această direcție în ultima perioadă.

Vă asigur că urmăresc îndeaproape ceea ce se întâmplă în direcția de urbanism, un segment vital în dezvoltarea municipiului nostru și nu voi permite ca aplicarea legii să se facă cu dublă măsură.” A declarat în spațiul online prefectul de Gorj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here