DACĂ AI DREPT DE VOT HAI LA CHIOLHAN, DACĂ NU, STAI DE TE UITĂ!

0
415

E iarnā. Una blândă şi nu prea. Nu-i ger dar e mare săracie. E sărăcită țara. E mare durere între graniţele ei. E şi după granițe că-s plecați la muncă afaŕā, milioane de români. Copiii lor sunt în ţară. Sunt în grija bunicilor. Bunici cu dureri că aşa e la bătrânețe

Bătrânețea vine cu un alai de diagnostice de faci stivā de dosare pe noptiera de lângă pat. Acolo bătrânii României îşi pun şi organizatorul de medicamente sā nu care cumva să uite sărmanii cum sā le ia. Dar durerea nu are gură să strige. Stā molcom , nu face valuri că doar, doar…s-o vindeca țara. Dar e cangrenată rău. Ați vazut de 1 decembrie de ZIUA ROMÂNIEI că numărul celor mai realizați dintre români nu e în ţarā. Este în afara ei. Este în afara ei pentru că studenții pleacă din țara lor care de exemplu acum, în acest moment, are locurile blocate pe piața muncii. Unde să se angajeze miile de anul trecut de tineri? Unde? Că au fost fācute disponibilizări inclusiv la multinaționale anul acesta! Unele chiar îşi vor lua tălpăşița din România. Deşi li se cer impozite mici, ele vor doar să mulgā. Nu le intereseazā nici cā pe brânci muncesc românii în ele, pánă la limita leşinului, nici că de bun simț ar fi sā cotizeze ca românul nu ,,facilitat” în detrimentul lui. Dar aici se văd mințile luminate din Ministerul Economiei, din Ministerul Finanțelor! E dezastru în țară!

Aşa cum spuneam e iarnă, ultimul anotimp. Se fac bilanțuri. Se fac chiolhane! Se danțuiesc bugetarii pe banii voştri, deşi cică ar fi buget de austeritate. Unii că nu sunt toți aşa norocoşi!

Este! Dar, doar pentru voi bineînțeles şi pentru copiii voştri!

Vā întreb şi eu aşa informativ: măi, dar lor , copiilor le dă cineva măcar o carte? AI CARTE , AI PARTE! Dar la cum stă treaba nu au parte ,fiindcă nici nu contează pentru clasa de politicieni ce defilează doar, doar vă vor mai smulge un vot la anul.

La copii le dă cineva atenție măcar? Vine MOȘUL şi la ei? Vă spun eu! Nu! La ei vine doar ISUS din iesle pe 25 să-i ținā în paza sa .Doar el face minuni de sărbători! Restul fac…,,atenții” Însă copiii românilor nu sunt în atenţia clasei politice.La ce alocații au, să mă scuzați că mă opresc aici din discurs…

Dacă în județele țării cam peste tot, copiii se înscriau în anii trecuți la un DAR DE IARNĂ, anul ăsta au fost tăiați de la porție. E buget de austeritate. Nu sunt bani! Zice Guvernul!

Nu mai sunt nici de CORN ŞI DE LAPTE! Cum de nu le-o fi ruşine celor de au dispus asemenea restricții taman pentru ei. Pentru noua generație. Ei sunt buni doar de… blamat!

SPER SĂ SENSIBILIZEZ INIMI NEGRE INGHEȚATE şi copiii în al 9 -lea ceas sā primească şi ei măcar o carte. O carte , o portocală şi o strângere de mâna cu mesajul -EŞTI UN COPIL BUN! Copiii sunt MINUNAȚI dar cine să le mai spună asta?

CARTEA E UN SIMBOL.

CARTEA E UN CĂPĂTÁI DE ȚARĀ.

CARTEA E UN CERTIFICAT DE IZBANDĂ ÎN VIAȚĀ.

COPIII MERITĂ TOT CE E MAI BUN. DAR cum stau lucrurile şi cum ne arată realitatea, ei meritā, dar în altă țară. A lor are BUGET DE AUSTERITATE

RUŞINE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here