CONDIȚII MODERNE PENTRU ELEVII ȘCOLII PETRE SERGESCU DIN DROBETA TURNU SEVERIN

0
139

Elevii Școlii Gimnaziale Petre Sergescu beneficiază acum de un mediu școlar modern, conform standardelor europene, datorită unei investiții semnificative de peste 1 milion de euro provenind din fonduri europene. 

Unitatea de învățământ a fost supusă unei ample renovări, astfel încât atât cadrele didactice și elevii să se bucure de facilități moderne și siguranță în clădirea școlii.

Avem profesori și elevi foarte bine pregătiți, avem copii care merg la etape naționale de olimpiadă, este important să îi sprijinim să învețe cât mai bine și să le asigurăm toate condițiile. În acest sens, școala noastră a trecut printr-o transformare semnificativă. S-a investit aici, atât în partea de lucrări de reparații cât și în ceea ce privește dotarea școlii cu echipamente moderne și mobilier nou. ” A declarat Florica Ghițoaica, directorul Școlii Petre Sergescu din Drobeta-Turnu Severin

În cadrul proiectului de modernizare au fost realizate intervenții complexe, precum termoizolarea corpului de clădire existent și înlocuirea integrală a instalațiilor termice, electrice și sanitare. De asemenea, s-au schimbat ușile și ferestrele, iar în incinta școlii modernizate s-a implementat o instalație de detecție și stingere a incendiilor pentru a obține aprobarea I.S.U. (detectoare de fum, lămpi pentru evacuare, hidranți, centrală de alarmare, uși antifoc). Școala dispune acum și de mobilier nou și tehnologie de ultimă generație, inclusiv calculatoare, imprimante, videoproiectoare și table interactive. 

Școala arată acum ca orice școală din România modernă, cu standarde înalte pentru elevi și profesori. Copiii noștri și educația lor au fost și rămân prioritățile mele și mă bucur că am reușit să îndeplinim acest obiectiv și să  le creăm un mediu nou și modern pentru studiu,” a transmis Marius Screciu

La școala gimnazială Petre Sergescu învață peste 500 de elevi, iar clădirea unității de învățământ nu a fost modernizată niciodată de la construirea ei, în anul 1972.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here