ROVINARI …la ceas de searā

0
124

Ai zice cā e un oraş mic dar are o populație de peste 10.000 de locuitori. Cam 10200. În ultimii 10 ani a crescut cu 10 procente şi e bine, pentru că în alte oraşe scade vertiginos numărul celor care aleg să pārăsească oraşele pentru alte oraşe din țarā sau pentru alte oraşeel din Europa. Alții pur şi simplu au ales sā plece la sate. E îmbucurātor sā vezi şi faptul cā pe alocuri renaşte satul románesc. Dar parcă nu cu prețul plecării forțate din cauza condițiilor vitrege de la oraş.

La Rovinari menținerea forței de muncā a fost de fapt rezultatul păstrārii populației. Investitorii veniți aici au crescut procentul populației pentru că totul se învârte în jurul joburilor. Ai job ai posibilitāți. Atâția câti au fost, poate se putea mai mult, poate nu, dar cert e că oraşul s-a schimbat în bine.Oamenii de aici aşteaptă şi mai bine, că acolo unde se pleaca cu dreptul e şansa să se dezvolte şi repede . Administrația s-a descurcat.

La ceas de searā şi în prag de sārbātoare, ROVINARI şi-a îmbracat haina cu sclipici. Locuitorii îşi meritā micul şi draguțul oraş care le luminează acum iarna, sărbatorille si inimile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here