CURMALE ÎN CIOCOLATĀ

0
749

Un desert ce se face foarte rapid, nutritiv, ce poate fi și pe post de gustare pre workout, fiind o combinație ideală când vrei un plus de energie.

Ciocolata amăruie temperează foarte mult gustul dulce. Curmalele au vitamine, fier, fibre în procente mulțumitoare, iar untul de arahide are multe proteine. Atenție la cantitate pentru că are multe calorii acest desert, dar din fericire sunt foarte sățioase și două – trei te satură.

Ingrediente:
12 curmale medjoul proaspete
80 gr ciocolată amăruie
12 sâmburi migdale
4 linguri unt de arahide


Opțional:
Esență de portocale
P. S. : de căutat o esență ce nu conține propilenglicol, e suficientă cantitatea de prin cosmeticele pe care le folosim.

Instrucțiuni:
Pasul 1 – Topește ciocolata la bain-marie.
Pasul 2 – Scoate sâmburii, tăind cu un cuțit bine ascuțit curmale, și înlocuiește-i cu migdale. Acestea de preferat să fie lăsate peste noapte în apă pentru a se hidrata. În felul acesta acidul fitic este mult mai redus și sunt eliminate și substanțele toxice ce țin migdala să nu încolțească, fiind mult mai în regulă pentru digestie.
Pe lângă subiect: pentru a avea la îndemână semințe/migdale/ nuci gata de consum.
După hidratare pot fi păstrate la frigider într-un borcan cu apă. Temperatura rece le împiedică să încolțească și apa se poate schimba la 2-3 zile, pentru a fi proaspătă.
Pasul 3 – Umple curmalele cu untul de arahide, folosind un cuțit pentru unt, este mult mai rapid, față de linguriță. Apasă ușor pe ele pentru a le închide și apoi pot fi date prin ciocolata topită.
Pasul 4 – Curmalele se așază pe un grătar pentru a se scurge excesul, apoi se lasă în frigider pentru jumătate de oră, cel puțin. Alternativă la grătar, acestea sunt puse pe o farfurie ce are o foaie de copt.


Și asta e tot! Foarte ușor!
Poftă bună!

Rețeta originală o găsiți în cartea Happy Vegan Christmas de Karoline Jönsson.

ARTICOL realizat de CARMEN GHIMIŞ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here