PRIN ISUS, FII TU CRĂCIUNUL!

0
192

E POST peste biserici, ţară şi oameni. E iarnā bogată-n colinde şi colindători. Unii-s adevărații , alții ştiu că pot specula momentul să urle pe străzi sā primeascā 1 leu

Ei nu ştiu, cā nu le-a spus nimeni cā înte urat şi urlat e distanță de CREDINȚĂ, SPERANȚĂ ŞI IZBĀVIRE. Ei nu ştiu fiindcă şi la biserică se aşează în afara ei nu înāuntru. Înauntru e slujbă în afară, un fel de pomană când întind mâna şi uneori chiar primesc ceva.

Vrem nu vrem să recunoaştem sunt ai nostri şi ei. Ni i-a adus STATUL pe cap. S-a spălat pe mâini şi nici gura nu-i pute că s-a lepădat de ei. Lui-ar cine-o vrea dar el, el STATUL nu mai poate. S-a cocoşat de dări.

Că ştiţi că statul dă tot la ai de au!

Aşa e de cãnd lumea. Bogat la bogat trage şi pāduche la păduche. Dar noi sā fim sănătosi că din puținul nostru om avea să dăm şi la alții. Si de n-o fi, tot om împărții. Că ştiți voi, cine împarte va sta de-a dreapta TATĂLUI şi parte-şi face că lucrează-n timp şi spațiu o lege nescrisā care se numeşte KARMĂ.

Aşadar revenind la ei la cei care sunt orice altceva numai colindători nu sunt, nu avem multe opțiuni de a-i face să tacă ci una singură: prin ,, a dărui”.

Poate le dai să tacă, să aibă, să se bucure, să te bucuri tu, să simtă strada, oraşul, țara că e CRĂCIUN.

Ei ,,vă urlă ” de bine, chiar dacă nu ştiu nici măcar un colind…tot.

INCEP CU …HĂ HĂ HĂ şi termină cu NE DAȚI ORI NU NE DAȚI!

N-aş putea încuraja cerşetoria , şarlatania nici atât .

Dar ei sunt VII acolo în stradă şi sunt aceiaşi care şi înainte de Crăciun trāiau în drum. Drumurile lor doar s-au mai intersectat cu ale noastre . Şi atât! Uneori pe un schimb de covrig, o gogoaşă sau 1 leu.

Crăciunul este despre bunătate, înțelegere, liniṣte ṣi mai ales…ajutor.

Aşadar un lucru-i clar. De Crăciun nu ajutăm preferențial. De Crăciun ajutăm ṣi-atât.

FII TU PRIN ISUS, CRĂCIUNUL! Vezi în ochii fiecăruia că străluceşte o stea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here