Numai mâine nu-i poimâine şi se apropie Crăciunul. Gospodinele şi-au fācut proviziile pentru sărbători: făinā, zahăr, ulei , esențe, condimente şi câte or mai trebui pentru masa de Crăciun. De Ignat s-au tāiat porcii şi s-a pus osânza la topit. Nu ştiu dacă numai în zona Olteniei, dar în general aici, ca desert nu lipsesc de pe masa sărbătorilor de iarnā, cornuleţele cu osânzā sau osânzatele sau haioşele cum li se mai spune prin unele locuri, bunătățurilor dulci. Cu aşa desert … ai trecere la musafiri .
Aşadar zilele astea, mâinile dibace ale gospodinelor care îngrămădesc osânza în coca plămāditā sunt dublate de mânuțele prichindeilor care învață de mici care-s rânduielile în casā de sărbātori la bucătărie.
Vin zile în care casele vor mirosi pe langă cetina de brad a cozonaci, osânzate, sarmale şi caltaboşi.
Sărbatori tuturor cu bine!