22 DECEMBRIE 1989
Anul acesta se împlinesc 34 de ani de la Revoluția Românā din 1989.
Mulți s-au jertfit pentru o Românie mai bună, pentru un trai decent şi lipsit de griji. Numai că, dupā 3 decenii şi 4 ani, populația s-a decimat, locurile de muncă s-au împuținat, media de vârstă a scăzut îngrijorător, rata şomajului e în creştere, salariile cetăţenilor români, pensiile persoanelor de vârsta a III a şi alocațiile copiilor sunt mici.
România a fost vândută bucată cu bucată , pădurile au chelit, industria nu mai existā iar agricultura e pe butuci.
Matei Catrinoiu -preşedinte PNTCD Gorj cu care am stat de vorbă astăzi nu a abdicat niciodată de la linia sa politicā, din 1990 încoace şi deplânge modul în care a ajuns țara cu datorii multe, fiind îngrijorat pentru zestrea care va fi lăsată copiilor românilor: zestre cu datorii pentru nepoți şi strănepoți. Revoluția din 1989 a avut în total 1.166 de victime în orașele declarate martir: Alba Iulia, Arad, Brașov, Brăila, București, Buzău, Caransebeș, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Cugir, Hunedoara, Lugoj, Reșița, Sibiu, Târgoviște, Târgu Mureș, Timișoara.
Preşedintele PNTCD Gorj -Matei Catrinoiu spune cā a fost victimă a Revoluţiei din 1989 , aflándu-se la Bucureşti, dar niciodata nu şi-a propus sā cearā drepturi. Şi-a dorit ca fiu al unui om întemnițat în închisorile comuniste să trăiască perioada unei vieți democratice în România, fāră restricții şi fărā stres cu respect pentru cetāțean. O viață mult râvnitā şi aşteptatā.
În Decembrie 1989 s-a ridicat cumva piciorul de pe grumazul populației îndelung persecutate, s-a pus capăt unor experimente sociale care au marcat întreaga Românie: politica pronatalistă care interzicea întreruperile de sarcină, raționalizarea alimentară și cea energetică.Românii atunci au strâns cureaua până nu au mai putut. Aproape toți îşi doreau o viață mai bunā. Poate mai puțin cei care o duceau bine şi erau angrenați în structurile comuniste. Fuga din țară a emblemei gimnasticii româneşti , Nadia Comăneci înainte de Revoluție cu ceva vreme, care a cerut azil politic în alte țări a fost cumva şi vestea tulburătoare pe care a primit-o o țară întreagā într-un moment în care îşi punea întrebarea : ,,CÁT O SĂ O MAI DUCEM AŞA SI NOI?”
1989 a spălat cu sânge un Crăciun şi întrebarea este de ce nu s-a reuşit înflorirea țării şi nu ruinarea ei.
Preşedintele PNȚCD GORJ, MATEI CATRINOIU deplânge modalitatea de gestionare a situaței economice a țării de către o clasa politică aflată mereu la putere cu politicieni care se mută dintr-un partid în altul. Numărul impresionant de mare al românilor plecați peste graniță, înjumătățeşte țara.Culmea ironiei o face numărul la fel de mare al forței de muncă straină pe meleagurile țării noastre.
Pleaca ai nostri, vin ai lor!
Cu pioasă recunoştință în fiecare an începând din data de 16 decembrie , mereu avem obligația morală să lăsăm să curgă o lacrimā pe obraz pentru cei plecaţi atunci dintre noi curajoşi, dârzi, neînfricați, pentru a pregăti o LUME MAI BUNĀ.
Încă o mai căutām şi azi…