INTERVENȚIE A JANDARMILOR MONTANI LA RÂNCA

0
60

Jandarmii montani din Rânca au fost solicitați să intervină în această dimineață în sprijinul unei persoane care a rămas înzăpezit cu o mașină de teren în zona Rânca.
Acesta, pe timpul deplasării spre ieșirea din Rânca, din cauza vizibilității reduse considerabil, a intrat cu autoturismul în troienele de zăpadă. A încercat să scoată mașina din zona unde rămăsese blocat, iar când a realizat că nu are soluții să o poată scoate din troienele de zăpadă, a apelat jandarmii montani să îi acorde sprijin.
Un echipaj de jandarmi montani s-a deplasat de urgență la persoana rămasă blocată în zăpadă, și cu sprijinul lopeților au dezăpezit autoturismul și l-au însoțit pe timpul deplasării la cabană, cu indicația să nu mai păsăsească zona până nu se dă drumul la circulația rutieră.
Datorită viscolului puternic și a vizibilității reduse, ieri și astăzi, jandarmii montani din Rânca au avut mai multe intervenții de deszăpezire a mai multor autoturisme.
Pentru perioada sărbătorilor de Crăciun, au fost suplimentați jandarmii montani de la Postul Montan Rânca pentru siguranța turiștilor, întrucât un număr mare de persoane sunt în Rânca pentru a petrece sărbătorile, si unde, aceștia pot să practice sporturile de iarnă datorită abundenței zăpezii.
Vă recomandăm să vă informați despre condițiile meteorologice, să purtați un echipament adecvat, dacă vă întâlniți cu animale sălbatice, nu le hrăniți și nu vă apropiați să faceți fotografii cu acestea, nu vă expuneți la riscuri, iar în situații de urgență să solicitați sprijinul echipajelor de intervenție prin SNUAU 112.

Inf şi imagini- Alin Ivan, purtător de cuvânt -Jandarmeria Gorj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here