POLITICIENII-N COLINDAT LA GORJ

0
87

În Oltenia se colindă încă din Ajun. La poartă românul scoate pentru colindători tot ce e mai bun.Se împart colăcei, pițărăi se zice-n Gorj, dulciuri, mere portocale şi orice mai bun omul are, pentru drumeți şi colindători.

La unele porți se pune pe masā vin şi tuicā fiartă doar doar s-or mai dezmorții de frig minunații colindători. Se ştie că din podgorii proprii şi livezile de lângă casā, bāutura e doar pentru cei mari, aşa de-un gust, de o cinstire pentru pomenire peste ani.

Mici şi mari cu trăistuţe în mânuțe, purced a colinda pe la case a ura.

Dragul de obiceiuri şi tradiția strămoşeascā i-a cuprins şi pe oamenii politici care ,, BRAVO LOR! ” duc istoria colindatului mai departe.

Parlamentarul USR de Gorj, deputatul- Radu Miruță a colindat la Novaci alături de draga lui familie .

Senatorul PNL de Gorj , Ion Iordache a fost aseară alaturi de copiii din Debarcader şi au cântat colinde împreunā .

Prefectul de Gorj , Iulian Popescu- a fost la Seuca. Multă bucurie l-au încercat în momentul colindatului care este unul din cele mai frumoase obiceiuri la români, dar mai ales la olteni, unde tradiția nu se pierde fiindcă are cine să o continue.

Primarul oraşului Tg Jiu , Marcel Romanescu a trăit momentul Colindatului 2023 la Rugi. Acolo e mama sa şi toate amintirile sale din copilărie.

Aşadar, COLINDATUL nu are vârstā, nu are condiție socială, culoare politică sau vreun interes. COLINDATUL DIN CASĂ ÎN CASĀ VESTEŞTE NAŞTEREA MÂNTUITORULUI NOSTRU ISUS HRISTOS, FIUL TATĂLUI CERULUI ŞI PĂMÂNTULUI.

CRĂCIUN BINECUVÁNTAT , TUTUROR!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here