Asistent medical sancționat cu reducerea salariului de bază cu 10% pe o perioadă de trei luni de zile

0
49

Comunicat de presa SJU Tg Jiu

Comisia de cercetare disciplinară care a analizat incidentul ce a avut loc în data de 15 noiembrie 2023 în Secția Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a finalizat raportul și l-a înaintat astăzi managerului unității medicale. Analizând întregul material probator, comisia de cercetare disciplinară a constatat că declarațiile formulate de personalul aflat la serviciu în tura I în ziua de 15 noiembrie 2023 sunt contradictorii în ceea ce privește ora la care a avut loc incidentul. Astfel, angajații unității medicale susțin că incidentul s-a petrecut în jurul orei 14:00, iar cei doi agenți de pază indică intervalul 11:00 – 12:00. Cele două asistente medicale care lucrau în acea zi au declarat că asistentul medical nu l-a lovit pe agentul de pază și că agentul de pază i-a adresat cuvinte jignitoare asistentului. Cele două îngrijitoare de curățenie au susținut că nu au văzut ce s-a întâmplat între cei doi. Singurul care susține afirmația agentului de pază este colegul său, care a mai spus că între cei doi a existat și un schimb acid de replici. Agentul de pază nu a adus nici la cunoștința medicului șef și nici a reprezentanților firmei la care este angajat faptul că a fost lovit de asistentul medical. În procesul verbal de predare a serviciului, agentul de pază a consemnat că nu au existat probleme.
Ținând cont de faptul că atât agentul de pază, cât și asistentul medical au prezentat certificate medico-legale în care este consemnat faptul că leziunile constatate la fiecare pot data din 15 noiembrie 2023, comisia de cercetare disciplinară a concluzionat că între cei doi a existat o altercație. Această părere este formată și pe baza consemnărilor din fișa UPU a agentului de pază. Nu s-a putut stabili de la cine a pornit conflictul între cei doi, deoarece nu mai există înregistrările video din data de 15 noiembrie 2023.
Astfel, comisia a considerat că asistentul medical a săvârșit o abatere disciplinară și a apreciat că poate fi aplicată sancțiunea disciplinară prevăzută de art 248, alin 1, lit. c din Codul Muncii, respectiv „reducerea salariului de bază pe o durată de 1-3 luni cu 5-10%”.
În baza raportului comisiei de cercetare disciplinară, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a decis sancționarea asistentului medical cu reducerea salariului de bază cu 10% pe o perioadă de trei luni de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here