FARĂ GĂRZI LA CARDIOLOGIE ESTE UN RISC MAJOR

0
80

Iulian Popescu -prefectul de Gorj expune public un caz revoltător în Tg Jiu, acela că managementul Spitalului Județean de Urgență Gorj lasă județul fără medici cardiologi.

Iată declarația sa:

,,Inimile gorjenilor trebuie să fie observate și tratate în PERMANENȚĂ – 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

Pentru a nu știu câta oară avem dovezi clare că sănătatea gorjenilor este pusă în pericol de către conducerea Consiliului Județean Gorj și a Spitalului Județean de Urgență.

Îmi pare rău că trebuie să încep noul an cu asemenea subiecte negative pentru comunitatea noastră.

În urma unor telefoane disperate primite astăzi de la rudele pacienților internați cu probleme grave cardiologice, am aflat că în aceste zile, când numărul de incidente este oricum mai mare decât de obicei, NU EXISTĂ NICIUN MEDIC CARDIOLOG DE GARDĂ în tot județul Gorj.

Este incredibil, desprins din filmele de groază, faptul că pentru toți cetățenii județului Gorj nu se poate găsi un singur medic care să asigure permanența.

Lipsa gărzilor efectuate de medicii cardiologi reprezintă o situație foarte gravă, o STARE DE URGENȚĂ, care pune în pericol viețile gorjenilor cu urgențe.

Este crucial să se ia măsuri urgente pentru a asigura disponibilitatea constantă a personalului medical specializat în cardiologie, mai ales în situații critice, lipsa unui specialist afectând negativ rata de supraviețuire și starea de sănătate a gorjenilor.

Știu că este mai ușor să arunci vina pe medici și să spui că nu vor să facă gărzi, dar asta este o scuză pentru cei care conduc sănătatea în județul Gorj, iar rolul unui lider, fie el președinte de consiliu județean sau manager de spital, este exact acela de a identifica soluții, mai ales în situații de criză, de a găsi specialiști și a-i motiva corespunzător, de a forma un mediu de lucru competitiv și în același timp atractiv pentru medici și asistenți.

Din nefericire, managementul Spitalului Județean a reușit această contra-performanță criminală, să nu fie în stare să acorde comunității SERVICII MEDICALE ESENȚIALE, după ce ani de zile a disprețuit cadrele medicale.

Solicit public pe această cale managerului Spitalului Județean Gorj să prezinte un raport cu motivele din cauza cărora s-a ajuns să nu avem niciun medic cardiolog de gardă în Spitalul Județean de Urgență, într-o perioadă critică: 31.12.2023-02.01.2024, pentru o specializare care reprezintă principalul motiv de DECES în România (conform datelor Societății Române de Cardiologie, bolile cardiovasculare sunt responsabile în țara noastră pentru aproximativ 60% din decese).

De asemenea, zilele următoare voi expune această situație conducerii Ministerului Sănătății și voi solicita o analiză a managementului Spitalului Județean Gorj.” A declarat în mediul online , Iulian Popescu, prefectul de Gorj vis s vis de problemele pe care le ridică sistemul sanitar în Tg Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here