Doi medici tineri, care au absolvit examenul de specialitate în centrele universitare din București și Timișoara, vor fi angajați la SJU Târgu-Jiu prin contract de prestări servicii

0
154

De la SJU Tg Jiu

Comunicat de presă

În ceea ce privește declarațiile domnului prefect de Gorj referitoare la situația de la cabinetul de diabet zaharat precizăm următoarele:
Având în vedere prevederile art 24, pct. (4) al Ordinului președintelui CNAS nr 180/2022 pentru aprobarea Normelor tehnice de realizare a programelor naționale de sănătate curative, a fost desemnat un medic de specialitatea medicină internă care va prescrie tratamentul pacienților diagnosticați cu diabet zaharat.
Medicul de medicină internă din cadrul Cabinetului de specialitate din Ambulatoriul Integrat va asigura tratamentul pacienților cu diabet zaharat în baza scrisorii medicale transmise de medicul specialist și va emite prescripție electronică cu antidiabetice non-insulinice sau cu insulinăpentru perioada recomandată în scrisoarea medicală.
Pentru asigurarea continuității Programului Național de Diabet Zaharat, în perioada noiembrie-decembrie 2023 a fost încheiat un contract de prestări servicii cu un medic diabetolog.
Doi medici tineri, care au absolvit examenul de specialitate în centrele universitare din București și Timișoara, vor fi angajați la SJU Târgu-Jiu prin contract de prestări servicii, aceasta fiind singura modalitate legală disponibilă, căci posturile sunt blocate de prevederile Ordonanței 115/2023. Contractele vor fi încheiate în momentul în care Ministerul Sănătății va elibera diplomele de medic specialist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here