Comunicat de presa de la COMANDAMENTUL DE IARNA ANPC
Hala de carne SRL-Târgu Jiu
Abateri constatate:
camere frigorifice neigienizate cu urme de rugina, mucegai, cu instalație improvizata din care curgea apa, spatii de lucru cu mese de lucru și utilaje neigienizate cu urme de sânge și resturi de carne, scurgeri cu grilaj blocat de resturi de carne, carne fara elemente de informare caracterizare, carne cu modificări organoleptice, preparate cu data durabilității minimale depașită(expirate), carne păstrată la temperatura de 7-8 grade fata de 0-4 grade temperatura impusă de producator, vitrine frigorifice neigienizate cu resturi alimentare, praf, rugină acumulate în timp, cu improvizații la instalațiile electrice, cu sticla lipita cu scotch, lipsa valori nutritionale pe eticheta preparatelor din carne.
Sancțiuni aplicate:
4 amenzi contravenționale în cuantum total de 20000 lei și 1 avertisment
Au fost dispuse următoarele măsuri complementare:
-oprirea temporară a prestării serviciilor pânăla remediere
-oprirea definiitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman al produselor neconforme (circa 470 kg)
Au mai fost verificate 8 unități în cursul zilei de ieri,la toatea au fost constatate abateri. Cele mai serioase abateri fiind la Hala de carne.
Zilnic reprezentanții ANPC vor desfăşura acțiuni de control pe raza județului Gorj.
Nu a fost închisă toată HALA!
INFORMATII SI FOTOGRAFII PUSE LA DISPOZIȚIE DE LA ANPC