NOILE CERINȚE PENTRU ADMINISTRATORII DE BLOCURI: CERTIFICATE ȘI ATESTATE OBLIGATORII

0
225

Noi cerințe impuse de lege pentru administratorii de blocuri! Dacă vor să își păstreze funcțiile, aceștia sunt obligați să dețină un certificat de calificare și să obțină atestatul pentru a îndeplini funcția de administrator de condominii.

O parte din administratori nu și-au făcut datoria, unii au înșelat locatarii și au dosare penale, în acest moment aplicăm legea, toți sunt obligați să facă cursuri prin care să învețe ceea ce au făcut în asociațiile de locatari. Din acest an ei sunt obligați să facă aceste cursuri. Cei care nu vor face aceste cursuri vor primi amenzi între 2500 și 5000 de lei. Nu spun că toate asociațiile au probleme, dar este important ca toată lumea să intre în legalitate. Am avut administratorii care au băgat mâna în banii cetățenilor, care au încărcat facturile cetățenilor. Oamenii trebuie să știe exact pe cine aleg, iar legea le permite să le retragă sprijinul și să aleagă pe altcineva. Ne-am lovit de multe ori de această problemă, că oamenii nu se adunau să facă acest pas. Pe de altă parte, noi am încercat prin controale să îi punem la punct dar obligația principală rămâne a locatarilor, primăria nu poate, legal, să intervină pentru schimbarea conducerii asociațiilor de proprietari,” a subliniat Marius Screciu, primarul orașului Drobeta-Turnu Severin .

Pentru a obține certificatul de calificare, administratorii de bloc trebuie să parcurgă un curs de școlarizare și formare cu o durată totală de 720 de ore.

„Cursurile dedicate administratorilor de condominii durează 6 luni, noi ne-am ocupat ca acestea să poată fi realizate în Drobeta-Turnu Severin pentru ca administratorii blocurilor să nu fie nevoiți să meargă în alte orașe pentru realizarea lor. Avem 200 de administratori din 280 câți sunt în total care vor parcurge aceste cursuri,” a transmis Aurel George Vlăduț, șeful Serviciului de Comunicare al Primăriei Drobeta-Turnu Severin.

Administratorii de bloc au la dispoziție 6 luni de acum înainte, ca să intre în legalitate și să obțină aceste certificate de calificare., situat pe strada Mihail Kogălniceanu, numărul 2. Tot de acolo pot fi obținute și informații suplimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here