POVESTE ,, LA VAPOR”

0
245

Fie vară fie iarnă, LA VAPOR la GURA VĀII în Mehedinți poți să poposeşti de ani buni sā-ți satisfaci poftele sau foamea cu preparate din peşte. Găseşti peşte de Dunăre iar saramura de crap este cartea de vizitā de aici. Este un restaurant marinăresc sau pescăresc cum vreți să îi spuneți.

Vaporul are o poveste frumoasă şi e frumos povestitā de toți cei care îi ştiu istoria. Dar cea mai frumoasā şi adevārată versiune e cea de pe site-ul propriu, ,,lavaporoituz”

Aşezați-vā comod, luați-vā un pahar de citronadā şi parcurgeți povestea de mai jos pe care o face cunoscută tuturor, cei care manageriaza de ani de zile LA VAPOR.

,,Restaurant Vapor este situat pe nava Oituz, aflata la km fluvial 939,pe fluviul Dunarea,intr-o zona unde linistea este intrerupta de sunetul relaxant al apei, in Drobeta Turnu Severin,cartier Gura-Vaii, E70, Latitudine 44.6506796,Longitudine 22.5666473 la 2km aval de Portile de Fier 1. Vaporul se numeste „Oituz”

Restaurantul Vapor a fost deschis in decembrie 1999 ca pensiune turistica ,se numea Friendship, apoi am renuntat la partea de cazare si a ramas numai restaurantul :Restaurant Vapor ! In urma cu cativa ani dupa ce s-a deschis restaurant Taverna Sarbului , langa Taverna Sarbului a mai fost ancorat un vapor care se numeste Mehedinti, pe care s-a deschis un restaurant, Vapor Restaurant Mehedinti! Momentan este in port!Fiecare nava are numele ei asemenea unei persoane!

In fata Restaurantului Vapor Oituz se afla parcarea pentru clientii restaurantului si tiruri, situata la adresa Calea Timisoarei, nr.40, E70,cartier Gura-Vaii, Dr.Tr.Severin, Mehedinti.

Asemenea apelor fluviului ,asemenea udarii radacinilor unui copac ,pentru a stimula o recolta mai buna de fructe restaurantul nostru ne-a oferit de-a lungul anilor profunde satisfactii!Plin de istorie, vaporul Oituz, s- a numit initial Ferdinand si a fost fabricat la Regensburg! Datorita unor probleme tehnice vaporul a fost modificat si transformat in restaurant!

Ca urmare meniul nostru ofera o serie de preparate nemodificate de la deschiderea restaurantului, cum ar fi saramura de peste, considerata regina meniului, ciorba de peste care ar trebui sa fie atat de iute, incat sa te trezeasca dupa cateva pahare de vin in plus, dar pe care nu o putem gati atat de iute, datorita plangerilor unor clienti!

Doresti sa servesti masa la noi? Cu sala de mese in interior,(functionala in anotimpul rece), cu terase in aer liber ,cu un meniu bogat in preparate de peste si carne din bucataria traditionala si internationala ,( cateva retete sunt australiene),puteti admira de pe nava noastra panorama magnifica a Portilor de Fier 1 si fluviul Dunarea, cel mai lung fluviu din Uniunea Europeana, zone de un pitoresc greu de descris in cuvinte!

Pentru ca fiecare destinatie este o noua experienta care se mentine pentru o perioada indelungata ,nava noastra este locul perfect pentru a admira fluviul Dunarea in toata splendoarea sa!Copiii sunt bineveniti pe nava noastra si asteptam cu nerabdare sa ne vizitati zona. Locuri de cazare sunt din plin! Poate nu ati stiut de acest loc si citind aceasta pagina si sper ca v-a facut placere, ati aflat in mod cert de un mic „univers” aflat pe fluviul Dunarea!”

site: lavaporoituz

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here