SEQUOIA DE LA BĀILE HERCULANE ESTE ADEVĂRATĀ ATRACȚIE TURISTICĀ

0
117

În tara noastrā , în România există doar câteva locuri unde acesti arbori pot fi vazuti.
Cel de la Herculane este singurul cu circumferința de 5m trunchiul. Sunt puține exemplare în intreaga Europa.

Sequoia de la Baile Herculane a fost plantat in 1862 de un peisagist vienez pe nume Abel.A fost plantat in Parcul Central şi se arominza perfect cu clădirile extraordinar de frumoase înălțate în stil austo-ungar.

Arborii de Sequoia sunt printre cele mai inalte creatii de pe Pamant si cresc in mod natural in padurile din Muntii Sierra Nevada, din California, la o altitudine de peste 2000 de metri. Acesti arbori gigantici au fost botezati de botanistul german Stephen Endlicher dupa numele unui sef de trib local, Sequoyah sau Sikwayi, inventatorul primului alfabet fonetic al indienilor cherokee.

Altitudinea la care arborii de Sequoia cresc le este propice dezvoltarii, aceasta oferindu-le un aer uscat de munte necesar conurilor pentru a se deschide si a elibera semintele. De asemenea, avand radacini superficiale, ce nu patrund adanc in pamant, Sequoia are nevoie de un sol bine drenat, iar zapada aflata pe muntii din Sierra Nevada le ofera arborilor mii de galoane de apa zilnic.

Arborii Sequoia sunt de trei tipuri: Californian Redwood (Sequoia Sempervirens), cunoscut si sub numele de Redwood, folosit des ca si conifer ornamental, Giant Sequoia (Sequoiadendron Giganteum), considerat cel mai mare copac in ceea ce priveste volumul total, fiind ocrotit prin lege si Dawn Redwood (Metasequoia), cunoscut doar ca si fosil pana in 1941, cand a fost descoperit in China.

Arborii Giant Sequoia pot creste pana la dimensiunea de 9 m in diametru si cel putin 76 m inaltime. Cel mai mare dintre acesti giganti este generalul Sherman, aflat in Parcul National Sequoia. Generalul Sherman are 84 m inaltime, o circumferinta de 31 m si cantareste 1,2 milioane kilograme.
pepiniera seqoia. ro

În Europa exista doar sapte tari in care pot fi admirati arborii uriasi sequoia, cei mai mari arbori din lume. Dincolo de tara noastra, acestia mai cresc in cateva locuri din Marea Britanie, Elvetia, Spania, Germania sau Franta.

sursa-pepinierasequoia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here