Gorjeanul Pasăre I. Florea, Colonel în retragere, Veteran de război, împlinește nobila vârstă de 102 ani

0
50

Prefectul de Gorj s-a intalnit cu gorjeanul Pasăre I. Florea, Colonel în retragere, Veteran de război, care a ajuns la venerabila vârstă de 102 ani. Iulian Popescu a urat toate cele bune cu ocazia sārbātoririi a unui secol si ceva, vârsta unde nu oricine ajunge.

,,Astăzi celebrăm un reper pentru comunitatea noastră, o adevărată sursă de inspirație, exponentul unei generații de mari români ce au readus libertatea și demnitatea poporului nostru, prin sacrificiu și eroism, prin devotament suprem față de țară și oamenii săi.

Gorjeanul Pasăre I. Florea, Colonel în retragere, Veteran de război, împlinește nobila vârstă de 102 ani.

A luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial, pornind de la Fântâna Albă din Bucovina, continuând cu Tiraspol, Odessa, Nikolaev, Mariopol, Sevastopol, Cotul Donului, Harkov și Stalingrad. În luptele de la Stalingrad a fost luat prizonier, deportat în lagăr, în Siberia, unde a fost deținut pentru o perioadă de 5 ani. Este ultimul militar în viață al Regimentului 18 “Tudor Vladimirescu”.

Distinse veteran Florea Pasăre, vă onorăm astăzi nu doar pentru frumoasa vârstă împlinită, ci și pentru fiecare clipă din viață pusă în slujba tării. Vă dorim sănătate, o aniversare cu bucurii și cei dragi aproape!

La mulți ani!
Să ne trăiți! ” A transmis prefectul de Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here