SNACK SĂNĂTOS DIN EDAMAME

0
398

Edamamele sunt păstăile necoapte de soia și se numesc așa pentru a ști că te referi exact la stadiul când ele sunt încă verzi. Când bobul s-a copt e doar soia. Acestea sunt specifice bucătăriei asiatice, dar de patru-cinci ani sunt foarte populare și pe meleagurile românești.

Se pot cultiva și la noi, în Oltenia, exact ca fasolea, dar cum verile sunt din ce în ce mai secetoase au nevoie să fie udate des. Planta e productivă, dar după ce a aparut păstaia, trebuie urmărite, ca boabele să nu se întărească. Mai simplu e sa fie direct cumpărate și se găsesc și în supermarketuri din Târgu Jiu.
Păstăile verzi de soia se prepară foarte ușor și rapid și înlocuiesc cu succes chipsurile. Ele au foarte puține calorii (70 kcal/100gr), multe proteine în comparație cu fasolea verde (6 gr față de 2 gr) și zero sare, în mod natural.
Edamamele se pot folosi în salate, tocănițe, supe cremă, falafel, fierte sau coapte, cam în orice combinație pentru mic dejun, prânz și cină, nu doar gustare.

Mod preparare:
Pungile cu edamame congelate se pun direct în apa clocotită și se fierb 3-4 minute. Se scot și se amestecă cu sare și/sau condimente. În loc de sare se poate face un fel de vinegretă cu sos de soia, usturoi, ulei de măsline și condimente.


Totul e gata în maxim 20 minute, sunt foarte gustoase, sățioase și merg de minune când te uiți la un film și nu consumi o pungă imensă de chipsuri foarte sărate și cu calorii goale.

Poftă bună!

Un articol de Carmen Ghimiş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here