,,PLIMBĂM LEVIGATUL CU CISTERNA?”

0
145

De 15 ani ar fi trebuit să existe în Gorj o stație de sortare a deșeurilor mecano- biologice, de tratare şi apoi un 30% din gunoi să ajungă pe Groapa ecologicā. Fiindcă normele europene o impun factorii de decizie ai județului se preocupă de acest aspect. Numai cā amplasamantul ei , naşte discordie între factorii decizionali ai Prefecturii pe de o parte precum si suferința oamenilor din zona unde urmează amplasarea şi CJ si Primărie , pe de alta parte.

Considerând cā Primaria municipiului Tg Jiu se preocupa de PUZ -ul într-o zonă nepotrivitā, Iulian Popescu, prefectul de Gorj a declarat rāspicat în conferința de presā de la Instituţia Prefectului de la orele 10 din data de 22 ianuarie 2024, că va ataca în contencios administrativ acest lucru neînţelegând cum se vor plimba cisternele cu levigat pe langā oraş favorizând mirosuri de neconceput într-un oraş cultural European.

,,PLIMBĂM LEVIGATUL CU CISTERNA? ” Întrebă nedumerit prefectul.

Levigatul pentru cei ce nu cunosc este un lichid care este generat ca urmare a percolării apei prin materialele reziduale din depozitele de gunoi. Este o substanță foarte toxică care poate provoca daune grave mediului și sănătății umane dacă nu este tratată corespunzător.

Sāptămâna trecută prefectul de Gorj s-a întalnit cu reprezentanţi ai DSP-ului, Gărzii de Mediu, cu locuitorii din zona unde urmeaza a fi amplasatā noua stație de sortare a deșeurilor. Se doreşte într-o pădure în apropierea locului unde e Groapa Ecologicā.

Locuitorii din Bârseşti sunt de-a dreptul disperați. Spun ca nu mai pot trăi aşa . Fiindca la ei ajunge un miros de nedescris. Prefectul de Gorj spune ca existā şi alte soluții care să nu creeze disconfort locuitorilor din Tg Jiu şi zona vizatā. Pentru asta a convocat factorii de decizie , locali , la un dialog.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here