SE CONSTRUIESC NOI ZONE URBANE MODERNE ÎN MUNICIPIUL DROBETA-TURNU SEVERIN

0
125

Lucrările de revitalizare și modernizare în cartierele din Drobeta-Turnu Severin continuă în ritm alert. În acest moment, echipele de muncitori lucrează atât în Cet Nord, cât și în zonele Veterani și Apele Române, unde se decopertează suprafețele și pregătesc pentru asfaltare, imediat ce vremea  va permite acest lucru.

Lucrările au demarat deja, vom reface aici întreaga suprafață carosabilă, se vor completa spațiile verzi, se vor constitui altele noi, atât cu arbuști cât și cu gazon, modernizăm sistemul de iluminat public și construim rețele de evacuare a apei pluviale,” a transmis Eugen Gogan, reprezentantul firmei care se ocupă de realizarea lucrărilor

Proiectul cuprinde, de asemenea, reabilitarea completă a aleilor pietonale și a căilor de acces către blocuri, montarea de stâlpi de iluminat și crearea a peste două hectare de spații verzi, precum și amenajarea de noi locuri de parcare.

Ne aflăm în Zona Apele Române, o zonă îndelung așteptată de oameni pentru a fi modernizată, aceasta fiind de altfel, și cea mai amplă, din cele 19 unde intervenim anul acesta pentru regenerare urbană. Ne-am propus ca în această primăvară să încheiem aici lucrările de modernizare. O parte dintre blocuri sunt racordate și la rețeaua de gaze, pentru celelalte constructorul a planificat lucrări astfel încât să nu implice necesitatea spargerii carosabilului odată ce vom asfalta. Din primăvară vom avea infrastructură rutieră și pietonală nouă, modernă, iar spațiile verzi vor fi revitalizate complet,” a precizat Marius Screciu, primarul orașului Drobeta-Turnu Severin

În perioada imediat următoare, lucrările  vor fi extinse în:

Brâncoveanu-Călărași -Kiseleff-Coșbuc-Mihai Eminescu-Eroii de Cerna-Calomfirescu;

Zona Târgului Veterani, străzile Anghel Saligny, Veterani, blocurile: 1/100G/2/22/21/G22;

Zona Autogară- străzile Topolniței, 

Brâncoveanu, blocurile: TS1/TS1A/7/B4/B3/CI/TS3/TS2;

Bulevardele Revoluției-I.C Brătianu ;

Străzile Crișan-Orly-Kogălniceanu;

Zona Garaje- străzile Șincai- Crișan;

Zona Școlii Gimnaziale nr.15- străzile Cicero-Păcii-Splai Mihai Viteazu-Crișan;

Zona centrală- străzile Decebal, Rahovei, Bulevardul Carol I;

Valoarea totală a proiectului de regenerare urbană demarat de primăria Severinului, în acest an, este de 6 milioane de euro, fonduri din bugetul local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here