Precizie şi determinare la Olimpiada Națională a Sportului Școlar la Șah

0
244

La Peştișani a avut loc sâmbătă, 26 ianuarie , etapa județeană a Olimpiadei Naționale a Sportului Şcolar la Şah .

Inspectoratul Școlar Județean Gorj în parteneriat cu clubul de șah, TINERII SPARTANI TG-JIU,a organizat vineri,26.01.2024 la Peștișani, Olimpiada Județeană de Sah Scolar, competiție la care au participat peste 70 de copii din ciclul primar, gimnaziu și liceu. A fost o competiție frumoasă care după cinci runde cu multe răsturnări de situație și a stabilit câștigătorii. A menţionat conducerea Clubului de Sah Tinerii Spartani.

,Șahul este jocul logicii și al imaginației, implică și solicită răbdare, stăpânire de sine, calcul și risc asumat!”

Şcoala Gimnazială ,, Constantin Brâncuşi ” a înregistrat prin elevii prezenți la olimpiadā o serie de premii.

La Gimnaziu:
Schintee Rareș (7B) – locul III
Strinu Oana(7B) – Mențiune


La Primar
Grozoiu Sebastian – participare

Un mare merit se alocā şi dragei lor doamne, Loredana Ciuciu – profesor care s-a dedicat prin muncā şi le-a antrenat mintea într-un sport cu tehnici de joc precis , tehnici canalizate spre succes.


,,Mulțumim organizatorilor şi celor implicați! Felicitări elevilor noștri care au reprezentat Școala Gimnazială „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu la Olimpiada Națională a Sportului Școlar la Șah-etapa județeană de la Pestișani în data de 26.01.2024!” Au menționat cadrele didactice ale şcolii, mândre de elevii lor.

Olimpiada de Șah este considerată a fi cea mai însemnată competiție a jocului de şah pe echipe. Olimpiada a fost organizată pentru prima oară în 1926 de FIDE, sub numele de Tournament of Nations

Felicitări câștigătorilor și mult succes la faza națională!!

foto: Şcoala Gimnazială ,, Constantin Brâncuşi „

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here