O REȚETĂ REALIZATĂ DE CARMEN GHIMIȘ
Supele cremă de legume de cele mai multe ori le fac cu ce am prin frigider și din legume ce nu mai sunt așa de proaspete pentru o salată. În felul acesta evit risipa alimentară. Acestea se păstrează foarte bine congelate, fiind delicioase și după decongelare și sunt utile în zilele când nu ai timp sau chef de gătit.
Continuând provocarea lunii ianuarie am ajuns la a consuma dovlecii din cămară. Aceștia deja dau semne că se apropie de final și pentru a nu-i arunca pe foarte mulți îi voi coace. Apoi sterilizez borcanele și în urmatoarea lună folosesc dovleacul pentru tartă, plăcintă, smothiuri și din nou supă cremă.
Ingredientul secret ar fi laptele de cocos, care îi dă o consistență foarte fină și nici nu are gustul acela specific. Dacă nu mentionezi că ai pus, ceilalți nu își vor da seama de prezența laptelui.
Ingrediente:
🔹300 grame dovleac copt
🔹314 ml supă oase de pui (1 borcan)
🔹165 ml lapte cocos
🔹1 ceapă
🔹1 morcov
🔹1 ardei
🔹1 cartof
🔹1 bucată mică praz
🔹1 bucată mică păstârnac
🔹2 foi dafin
🔹3 căței de usturoi
🔹50 gr unt
Condimente la alegere (ghimbir, fenicul, chimen, nucșoară, turmeric)
Opțional:
🔸crutoane
🔸susan negru, semințe dovleac și pătrunjel
Mod preparare:
▪️Prima dată punem la copt dovleacul, apoi la fiert morcovul, prazul, păstârnacul, cartoful.
▪️Când toate legumele sunt gata, într-o altă oală punem la călit ceapa, ardeiul și un cățel usturoi, împreună cu condimentele. După ce acestea s-au călit adăugăm celelalte legume și le mai lăsăm împreună 20-30 minute. Dacă dovleacul este foarte copt sunt suficiente și cinci minute.
▪️Pasul final, adăugăm stockul de pui și blenduim și după ce este o pastă fină completăm cu laptele de cocos și mai lăsăm pe foc ceva timp. Dacă ni se pare ca e prea cremoasă supa și o vrem mai lichidă, se poate completa cu apă fierbinte sau zeama din oase de pui, încălzită.
Transferam într-un bol și asezonăm cu ceea ce dorim pentru a o servi.
Pe gerul lunii ianuarie, supa cremă de dovleac este bună atât pentru încălzit corpul cât și sufletul!
Ingredientele de mai sus sunt pentru două sau trei porții de SUPĀ CREMĂ DE DOVLEAC
Poftă bună!
Articol de CARMEN GHMIŞ